White Berry

Sia hermanides

Deze film kun je als educatievertoning in een bioscoop bij jou in de buurt of tijdens het Movies that Matter Festival 2024 boeken.

IFFR en Movies that Matter ontwikkelden bij White Berry, en met de hoofdrolspeler Latifa Mwazi, lesmateriaal en een verdiepingsprogramma voor voortgezet onderwijs bovenbouw en het mbo. 

Grace (17) is als vijfjarig meisje met haar moeder en oudere broer uit Burundi gevlucht naar Rotterdam. Grace heeft albinisme, en albino hunters maakten in Burundi jacht op haar pigmentloze huid. Nu ze in haar examenjaar zit, moet ze alles op alles zetten om aan de verwachtingen van haar familie te voldoen.

Wanneer ze Kya en haar vriendinnen ontmoet, opent zich een nieuwe wereld. In Kya en haar entourage ziet Grace de belichaming van haar Afrikaanse identiteit, maar meer nog van de persoon die Grace zou willen zijn; krachtig, zelfverzekerd en trots. Ze zet alles op alles om onderdeel te worden van de groep. Maar hoe doe je dat, als je zelfbeeld door jarenlange uitsluiting zo negatief is geworden?

In het verdiepingsprogramma behandelen we het begrip albinisme en bespreken we het thema zelfbeeld. Hoe belangrijk is het bijvoorbeeld voor jou om vrienden te hebben die er hetzelfde uitzien? En wat zou jij ervan vinden als mensen steeds naar je staren?  

White Berry is het speelfilmdebuut van Sia Hermanides, en deels gebaseerd op eigen ervaringen van hoofdrolspeelster Latifa Mwazi.

Credits

Regisseur
Sia hermanides
Jaartal
2022
Soort
Fictie
Duur
89 minuten
Taal
Nederlands
Productiebedrijf
Family Affair Films
Nederlandse distributeur
Gusto-Entertainment