Winter Journey

Anders Østergaard

Bijzondere vertelling over het leven van de Joodse ouders van Martin Goldsmith, die nazi-Duitsland ontvluchtten. De gesprekken die Martin met zijn vader had worden nagespeeld, waarbij Bruno Ganz de rol van de vader prachtig vertolkt. De verhalen over de jonge geliefden komen volledig tot leven dankzij inventief gebruik van archiefmateriaal.

Martins vader, Georg, is klaar om Duitsland achter zich te laten, als hij een uitnodiging krijgt om in een orkest te spelen. Daar wordt hij verliefd op een meisje, zijn latere vrouw, en hij besluit zijn vertrek voorlopig af te blazen. Ondertussen stapelen wetten die Joden van het openbare leven uitsluiten zich op, en neemt het antisemitisme in de samenleving toe.

Winter Journey biedt een uniek een persoonlijk beeld van het Joodse leven in nazi-Duitsland. Terwijl de wereld om hen heen steeds gevaarlijker wordt, durft het jonge verliefde stel nog altijd naar buiten te gaan, muziek te maken en te leven. Want, zoals Georg zegt: ‘Soms moet je risico nemen voor datgene waarvan je houdt.’

Credits

Regisseur
Anders Østergaard
Jaartal
2019
Productieland
Denemarken, Duitsland
Soort
Documentaire
Duur
90 minuten
Taal
Duits, Engels
Ondertiteling
EN
World Sales
+Plus Pictures