Women of Valor

Anna Somershaf

Vijf jaar binnen de beweging om Israëls ultra-orthodoxe politieke partijen toegankelijk te maken voor vrouwen. Activisten Esty Shushan en Estee Rieder Indurski hebben een heerlijke onderlinge chemie terwijl ze onvermoeibaar strijden tegen vrouwenhaat en onwetendheid. Inspirerend verslag van een moeilijk gevecht.

Er wonen 600.000 Haredi-vrouwen (‘ultra-orthodoxe’ vrouwen) in Israël. Ze mogen stemmen, maar kunnen niet verkozen worden. Esty Shushan is de oprichter van Nivcharot, Israëls enige feministische Haredi-organisatie. Wat begon als de Facebookgroep ‘No Voice – No Vote!’ is uitgegroeid tot een kracht van betekenis binnen ultra-orthodoxe kringen.

In Women of Valor volgen we de campagne van Shushan en haar mede-activist Estee Rieder Indurski. Van de gangen van het Hooggerechtshof tot aan het parlement krijgen ze te maken met vijandige en neerbuigende tegenstand van conservatieve mannen. Bij de VN-Commissie voor Vrouwenrechten proberen ze de Verenigde Naties te betrekken bij hun strijd. Steeds is de chemie tussen de twee vrouwen fascinerend om te zien. Zowel wanneer ze gepassioneerd samenwerken als wanneer ze hun verschillen in tactiek en persoonlijkheid blootleggen. Een indrukwekkend portret van sterke vrouwen die vechten voor hun recht om te worden gehoord.

 

Credits

Regisseur
Anna Somershaf
Producent
Anna Somershaf, Tal Barda
Jaartal
2021
Productieland
Israël
Soort
Documentaire
Duur
76 minuten
Taal
Hebreeuws
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Na Productions
World Sales
Reservoir Docs