Wood

Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst, Ebba Sinzinger

Wat begint als onderzoeksjournalistiek verandert langzaam maar zeker in een undercover docu-thriller over illegale houthandel. De directeur van een Amerikaanse klimaat-ngo achtervolgt de houtkapmaffia van Siberië tot China en van Roemenië tot Peru. Onthullende wake-upcall over een verborgen wereldwijd schandaal.

Over de hele wereld worden er miljarden dollars verdiend aan de illegale houtkap. Alexander von Bismarck, directeur van de Amerikaanse ngo Environmental Investigation Agency, is al jarenlang bezig deze misdaad te onthullen. Hij gaat undercover met een verborgen camera, geverfd haar en valse visitekaartjes en doet alsof hij wil zakendoen met de houtmaffia. Met hun detectivewerk verzamelen Von Bismarck en zijn team massa’s bewijs van de illegale vernietiging van de bossen van de wereld.

Von Bismarck trekt door de wouden van Oost-Rusland, waar hij illegale houtkapoperaties aantreft in de laatste woonplaats van de bedreigde Siberische tijger. Hij bezoekt het Peruaanse regenwoud, waar ngo’s inheemse gemeenschappen bewustmaken zodat de houtketen eerlijker en duurzamer wordt. In Roemenië, waar Europa’s laatste oerbos wordt leeggeroofd en het hout verkocht aan een groot Oostenrijks bedrijf, reiken de consequenties tot in de hoogste regionen van de macht.

Credits

Regisseur
Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst, Ebba Sinzinger
Jaartal
2020
Productieland
Oostenrijk, Roemenië, Duitsland
Soort
Documentaire
Duur
98 minuten
Taal
Chinees (Mandarijn), Engels, Roemeens, Russisch
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Wildart Film
World Sales
Magnetfilm