The Yes Men Are Revolting

Laura Nix, Andy Bichlbaum, Mike Bonanno

The Yes Men zijn terug! Dit keer gaan Andy en Mike op avontuur om regeringsleiders te wijzen op hun aandeel in de klimaatverandering. Opnieuw trekken ze media-aandacht met hilarische acties en dappere confrontaties. Maar hoeveel nut hebben hun acties nu eigenlijk?

De laatste twee decennia hebben de beruchte Yes Men hilarische stunts en bizarre grappen uitgehaald. Ze liepen rond in idiote pakken en deden zich voor als anderen om grote bedrijven en overheden uit te dagen. Bewapend met zelfgemaakte outfits, valse naambordjes en een gebrek aan schaamte kletsten de twee zich overal binnen.

Na The Yes Men en The Yes Men Fix the World tonen Andy Bichlbaum en Mike Bonanno in dit derde deel zich van hun persoonlijke kant. Hun activistische bestaan heeft zijn tol geëist van vriendschappen, relaties en banen. Nu ze tegen de veertig lopen nemen ze hun prioriteiten onder de loep. Mike heeft steeds minder tijd voor actievoeren omdat hij vader is geworden en Andy kampt met relatieperikelen. Ook kijken de mannen kritisch naar het effect van hun campagnes: hebben al die gekke initiatieven wel de gewenste uitkomst? Of is het onmogelijk om de wereld te veranderen met deze vorm van activisme?

Credits

Regisseur
Laura Nix, Andy Bichlbaum, Mike Bonanno
Producent
Laura Nix, Keil Troisi
Jaartal
2014
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
90 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film