Youth Unstoppable

Slater Jewell-Kemker

Gefrustreerd door de passiviteit van machthebbers, komen jongeren uit alle hoeken van de wereld samen om aan te dringen op echte actie tegen klimaatverandering. De Canadese tiener en filmmaker Slater legde hun opkomst vanaf het begin vast. Terwijl Slater en haar vrienden persoonlijk groeien, groeit ook hun invloed op het wereldwijde klimaatdebat.

Over een periode van tien jaar vertelt Slater Jewell-Kemker het verhaal van een diverse groep jonge activisten die opkomen voor een groene, duurzame toekomst. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst op de Jongeren Milieuconferentie van de G8 in Japan in 2008, als Slater vijftien jaar oud is. De jongeren ontwikkelen sterke ideeën over hoe we de aarde leefbaar kunnen houden, maar de besluitvormers lijken op een andere planeet te opereren. Met het gevoel te worden bekeken als circusaapjes, zien de tieners met groeiende frustratie hoe het de wereldleiders niet lukt om collectieve actie te ondernemen tegen klimaatverandering.

In de jaren daarna ontmoeten ze elkaar op klimaatconferenties over de hele wereld, waar ze de onderhandelaars aansporen tot fermere actie. Hun stemmen worden meer en meer gehoord. Tegelijkertijd probeert Slater haar plaats te vinden in de wereld van het activisme. Terwijl de beweging groeit, neemt ook de roep om radicalere acties toe. Youth unstoppable is een gepassioneerd portret van een hoopgevende beweging, met zowel verontrustende als adembenemende beelden van milieuvernietiging van Canada tot Nepal.

Credits

Regisseur
Slater Jewell-Kemker
Jaartal
2018
Productieland
Canada
Soort
Documentaire
Duur
87 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Scythia Films