Zonen zonder vaders

Tessa Louise Pope

Het opgroeien zonder vader kan een negatieve invloed hebben op kinderen. Drie jonge volwassen mannen praten openhartig over de impact die de afwezigheid van hun vader op hen had, en over de manier waarop ze hun leven in eigen hand namen. Inspirerend en hoopgevend. 
 
In Nederland groeit één op de zes kinderen op in een eenoudergezin. Onderzoek heeft aangetoond dat opgroeien zonder vader, of zonder emotioneel contact met een vader, een negatieve invloed kan hebben op de ontwikkeling van kinderen. Het heeft gevolgen voor de vorming van iemands identiteit, zelfvertrouwen en schoolprestaties. 
 
Zonen zonder vaders is een inspirerende en hoopvolle film over mannen die opgroeiden zonder vader, maar die de persoonlijke crisis die daaruit voortkwam wisten te overwinnen. Drie jonge volwassen mannen praten openhartig over de impact die de afwezigheid van hun vader op hen had. Over slechte schoolprestaties, opgroeien in een onveilige omgeving, gedragsproblemen, depressie of de eerste stappen richting criminaliteit. Maar ze praten ook over het keerpunt: op een dag besloten ze zichzelf in de spiegel aan te kijken en hun koers te veranderen. Hun verhalen bieden tools voor jongeren in een vergelijkbare situatie om problemen te bespreken of hulp te zoeken. 

Credits

Regisseur
Tessa Louise Pope
Producent
Maarten Kuit, Nienke Rispens
Jaartal
2024
Productieland
Nederland
Soort
Documentaire
Duur
59 minuten
Taal
Nederlands
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
HazazaH Pictures
Nederlandse distributeur
BNNVARA