Educatie

Movies that Matter brengt mensenrechten onder de aandacht van scholieren en studenten met filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival. We stimuleren docenten – met name in het (v)mbo en het praktijkonderwijs – om hun lessen te versterken met mensenrechtenfilms en bijbehorend lesmateriaal.

Wil je advies of heb je vragen? Mail educatie@moviesthatmatter.nl (bereikbaar van maandag t/m donderdag).

Log in als docentMaak account aanSchrijf je in voor onze nieuwsbrief

Festival 2023

Festival 2023

Bezoek in maart met je klas een educatievertoning tijdens het Movies that Matter Festival 2023. In Amsterdam op woensdag 15 en donderdag 16 maart (in het EYE Filmmuseum) en in Den Haag op vrijdag 24 maart en maandag 27 maart t/m donderdag 30 maart (locatie volgt later).

Nieuw: Vlekkeloos

Nieuw: Vlekkeloos

Onze Film in de klas-catalogus is aangevuld met de korte film Vlekkeloos van Emma Branderhorst, inclusief een online les. Deze Nederlandse inzending voor de Oscars 2023 sleept op (inter)nationale festivals al diverse (jeugd)prijzen in de wacht.

 

Film in de bioscoop

Film in de bioscoop

Met je klas naar de bioscoop? We organiseren filmvertoningen en educatieprogramma’s voor alle leeftijden en niveaus in bioscopen door het hele land.

Film in de klas

Film in de klas

Een educatiefilm in de (thuis)klas kijken? Bekijk ons online aanbod met lesmateriaal door ‘Online kijken’ en ‘Lesmateriaal’ aan te vinken in de zoekmachine.

Film in de klas; de thuiseditie

Film in de klas; de thuiseditie

Wij helpen (thuis)docenten en hun leerlingen en studenten graag om te blijven reizen om de wereld te zien, om de ánder te blijven zien en te begrijpen, én om weg te dromen.

Filmtips

Filmtips

Wij raden je een aantal van onze mooiste educatiefilms aan.

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Wij bieden gratis lesmateriaal, zowel online en interactief als PDF’s, voor alle niveaus aan bij onze films.

Online filmvertoningen

Online filmvertoningen

Haal Movies that Matter naar je klas met onze online programma’s! We hebben twee programma’s ontwikkeld bestaande uit een film, verdiepingsprogramma en lesmateriaal. Je leest hier meer over de programma’s die te boeken zijn vanaf april 2021.

Klassen in de Klas

Klassen in de Klas

Voor de documentaireserie Klassen ontwikkelen HUMAN, IDFA en Movies that Matter speciaal Klassen in de Klas lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs en het mbo. Aan de hand van fragmenten, kijkvragen en verdiepingsopdrachten kunnen docenten, scholieren en studenten in gesprek gaan over onder andere kansenongelijkheid, prestatiedruk en beeldtaal. Het online lesmateriaal vind je op deze pagina.

Nieuwsbrief en contact

Nieuwsbrief en contact

Schrijf je in voor de educatie nieuwsbrief voor filmtips, lesideeën, gratis dvd’s en lesmateriaal, of neem contact met ons op voor advies.