Educatiefestival

Wil jij het in de les hebben over discriminatie, identiteit, conflict of een ander maatschappelijk thema? Tijdens het Movies that Matter Festival presenteren we voor leerlingen en studenten toegankelijke films over maatschappelijke thema’s. Samen met een moderator en gastspreker(s) gaan we tijdens het interactieve programma dieper in op de onderwerpen uit de film. 

Het Educatie Festival 2024 vindt plaats op 13 en 14 maart (Amsterdam) en 25 t/m 29 maart 2024 (Den Haag). Hieronder vind je het gehele programma voor komende editie:

 • Emergency
  Thema’s: etnisch profileren, identiteit en vriendschap
  Geschikt vanaf: vo en praktijkonderwijs leerjaar 4 en mbo
 • The Mind Game
  Thema’s: migratie en vluchtelingen, oorlog en gewapend conflict
  Geschikt voor: vo bovenbouw en mbo
 • White Berry i.s.m. IFFR
  Thema’s: identiteit, familie en discriminatie
  Geschikt vanaf: vo en praktijkonderwijs leerjaar 3 en mbo
 • Before I Change My Mind
  Thema’s: Identiteit, LGBTQ+
  Geschikt voor: vo leerjaar 1&2
 • Girl Gang
  Thema’s: Familie, Identiteit, Media en digitale cultuur
  Geschikt vanaf: vo leerjaar 1
 • Kleinkinderen van de Oost
  Thema’s: Familie, Identiteit, Misdrijven tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden, Oorlog en gewapend conflict, Racisme en/of discriminatie
  Geschikt voor: mbo

Wil je een film zien in jouw lokale bioscoop? Bekijk dan ons landelijke bioscoopprogramma.

Amnesty workshops

In samenwerking met Amnesty International Nederland organiseren we in Den Haag workshops rondom het thema etnisch profileren. Dit doen we voor mbo-studenten van de opleiding Orde & Veiligheid. Bij het debat wordt een nader te bepalen film vertoond die aansluit bij het thema.

ISK-programma

Ook dit jaar organiseren we weer een feestelijk programma van twee korte films, speciaal voor ISK-studenten. Meer informatie over het huidige programma vind je hier.

Kosten

De kosten bedragen € 6,50 per leerling voor een film met verdiepingsprogramma. Movies that Matter accepteert de CJP-kaart voor scholen in het voortgezet onderwijs en mbo.

Kennismakingsactie

Ben jij met jouw v(mbo) school, Mytylschool, school voor praktijkonderwijs of een Internationale schakelklas (ISK) nog niet eerder naar een Movies that Matter-vertoning geweest? Dan mogen de eerste 100 leerlingen van jouw school gratis naar een educatievertoning met verdiepingsprogramma.

Onze kennismakingsactie is mede mogelijk gemaakt door onze partners.

Aanmelden