HNT x MtM: Buy Now, Pay Later

2024, 120 minuten

Tijdens het Movies that Matter Educatiefestival 2024 verzorgden we op in samenwerking met Het Nationale Theater een speciale voorstelling in Theater Dakota voor mbo-studenten.

Buy Now, Pay Later
Theaterregisseur Gavin-Viano maakt Arm met een dure smaak, een muzikale vertelling over persoonlijke ervaringen met armoede. Drie jonge mensen die worstelen met verborgen armoede. Ze dromen van een leven zonder geldzorgen maar moeten ondertussen dealen met de ruwe realiteit. De socials laten zien dat living in luxury echt haalbaar is, maar is dit een illusie of realiteit?

Naar aanleiding van het stuk maakte Isaura Sanwirjadmo een driedelige documentaireserie Buy Now, Pay Later over jongeren die op jonge leeftijd in de schulden zijn geraakt. In de serie wordt dieper ingegaan het online maken van schulden, bijvoorbeeld door het gebruik van afterpay-apps als Klarna.

Special tijdens het festival
In deze speciale editie tijdens het Movies that Matter Educatiefestival 2024 bekeken studenten de documentaireserie, zagen ze een scène uit het theaterstuk en gingen ze vervolgens in gesprek over armoede, schulden en het gevaar van online betaalmogelijkheden.

Credits

Thema's
Armoede, Bedrijven en corporaties, Media en digitale cultuur
Geschikt voor
mbo - entree
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
Regisseur
Various Directors
Productieland
Nederland
Soort
Special
Duur
120 minuten
Jaartal
2024
Kijkwijzer
14