Jano & Shiro, a Brother’s Journey

2020, 35 minuten

De broers Jano en Shiro groeien samen op in Syrië. Ze zijn onafscheidelijk, dus wanneer de oorlog in Syrië uitbreekt besluiten ze samen te vluchten. Te voet beginnen ze aan een barre tocht, op zoek naar een beter bestaan voor hun familie en henzelf.

Eenmaal aangekomen in Nederland, blijkt de eindbestemming minder idyllisch dan verwacht. Shiro is minderjarig, maar Jano niet. De twee broers worden kort na aankomst van elkaar gescheiden. In hun eentje moeten ze anderhalf jaar overbruggen. Ze moeten omgaan met de emotionele nasleep van de tocht die ze hebben afgelegd, tot na een langte tijd het verlossende antwoord komt.

Durrab’s Labyrinth is een van de vervolg documentaires van Shadow Game. Heb je na het zien van deze film behoefte om iets te doen voor jongeren op de vlucht? Dat kan! De makers lanceren samen met de jongeren uit de film het manifest Bescherm kinderen op de vlucht. Teken ook en deel het met je netwerk. Wil je liever iets anders doen? Kijk dan op de website van Shadowgame voor verschillende tips. 

Credits

Thema's
Familie, Migratie en vluchtelingen
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Els van Driel, Eefje Blankevoort
Productieland
Nederland
Soort
Korte film
Duur
35 minuten
Jaartal
2020