Competitie

Activist

Acht inspirerende documentaires over het werk van bijzondere activisten van over de hele wereld. Ontmoet de activisten op ons festival, waar ze in gesprek gaan met het publiek en deelnemen aan een impact- en netwerkprogramma om meer bekendheid te geven aan de film, hun werk en hun netwerk te vergroten.

Activist Outreach

Met ons Activist Outreach programma ondersteunen we filmvertoningen in het thuisland van de activisten om meer bekendheid te geven aan de film en hun werk. Meer informatie en een overzicht van de projecten die wij steunen vind je hier.

Het Activist-programma wordt mogelijk gemaakt door Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nationale Postcode Loterij en Amnesty International.

Activisten

Czeslaw Walek

Optimist voor gelijke rechten
Lees meer

Daxiong

Tekent zijn strijd
Lees meer

Esty Shushan

Eist haar stem op
Lees meer

De Faceless-Vier

Hongkongse vrijheidsstrijders
Lees meer

Meera Devi

Feministische waarheidsjager
Lees meer

Memory Banda

Geeft meisjes een keuze
Lees meer

Neidinha

Verdediger van de Amazone
Lees meer

Vivian Anderson

Vecht voor elk zwart meisje
Lees meer

Jury

Abdoulaye Diallo

Abdoulaye Diallo is medeoprichter en coördinator van Ciné Droit Libre, een filmfestival over mensenrechten en vrijheid van meningsuiting. Hij is ook een van de oprichters en de huidige voorzitter van de Plateforme Culturelle du Burkina Faso (PCBF).

Celina Escher

Celina Escher is een Zwitsers-Salvadoraanse filmmaker gevestigd in Zweden. Ze won vorig jaar de Activist Award voor Fly So Far.

Gerard Steeghs

Gerard Steeghs is directeur Multilaterale Organisaties en Mensenrechten bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Laura Wennekes

Laura Wennekes werkt als operationeel coördinator bij PILP-NJCM, een mensenrechten-advocatenkantoor gespecialiseerd in strategische procesvoering voor mensenrechten in Nederland.

Tadeusz Strączek

Tadeusz Strączek is de directeur van de WATCH DOCS. Human Rights in Film International Film Festival sinds 2001 georganiseerd in Warschau, Polen door de Helsinki Foundation for Human Rights.