Competitie

Grand Jury Documentary

Voor de tweede keer reiken we in 2022 de Grand Jury Documentary Award uit. Uit het volledige filmprogramma van het festival worden negen documentaires geselecteerd. Het betreft films waar cinematografie en inhoud hand in hand gaan. Een internationale jury reikt de award met een prijzengeld van € 5.000 uit aan de winnaar.

Jury

Ryan Harrington

Ryan Harrington is al bijna 20 jaar een veteraan in de film- en televisie-industrie. Momenteel is hij Head of Film voor Kinema, een nieuw platform voor sociale cinema dat gemeenschappen samenbrengt in niet-theatrale settings, evenals een onafhankelijke producent en strateeg.

Sahra Mani

Sahra Mani is een meervoudig bekroonde filmmaker. Haar werk als producer, regisseur gericht op mensenrechten, gelijkheid en rechtvaardigheid. Mani's films, zoals A Thousand Girls like Me, zijn vertoond op filmfestivals over de hele wereld en uitgezonden op uitzendnetwerken over de hele wereld. Dit jaar is ze de hoofdgast op het Movies that Matter Festival.

Toni Kamau

Toni Kamau is een voor News Emmy, PGA en Peabody genomineerde producent en oprichter van het productiebedrijf "We are not the machine". Recente filmprojecten zijn onder meer de voor een Emmy genomineerde, voor een Oscar in aanmerking komende, meermaals bekroonde "Softie", geregisseerd door Sam Soko.