Competitie

Shorts Competition

Zeven films uit het programma maken kans op de nieuwe Shorts Award en een prijzengeld van € 1.500. Het shortsprogramma wordt mogelijk gemaakt door HUMAN.

Jury

Emilia Mazik (Voorzitter)

Emilia Mazik is een freelance filmprogrammeur. Sinds 2014 werkt ze voor Short Waves Festival, een internationaal kortfilmfestival uit Poznań, Polen, vanaf 2019 als festivaldirecteur. In 2020 trad ze toe tot de redactie van Talking Shorts, een online filmmagazine gewijd aan korte films. In 2021 was ze als vertegenwoordiger van het European Short Film Network een van de oprichters van het This Is Short-platform.

Kees Vlaanderen

Kees Vlaanderen is eindredacteur bij HUMAN van vele prijswinnende producties, zowel speelfilms als documentaires: Along the Way, The Car Wash, Homicide, Skin en vele anderen. Hij bedacht de serie Duivelse dilemma's, korte films (45'), van geëngageerde filmmakers. Als regisseur en schrijver maakte hij ook onderscheidende films, zowel fictie als documentaire films, waaronder Jacob's Desire, Noordeloos, Cell Block K, Farmer Kok's Little War, It is your Country, The Kremlin Conspiracy, Facing the Wind.

Manu Sobral

Manu Sobral is een Braziliaanse filmmaker, producer, schrijver en curator. Ze is medeoprichter en curator van Entretodos, het mensenrechtenfestival voor korte films van São Paulo. Ze regisseerde verschillende korte films, muziekvideo's en docs, waaronder het door Unesco "Monumenta" bekroonde Teu Canto de Praia, een documentaire over traditionele instrumenten uit het tropische woud in Brazilië. Ze is de auteur van de roman Stranger in a Cage.