D’art Duvar Limited Edition Yol Poster & Postkaarten

De exclusieve poster en de postkaarten van Yol zijn ontworpen door de grafisch ontwerper Gökhan Yeter van D’art Duvar. Als art director heeft Yeter zijn stempel gedrukt op tal van creatieve projecten, waarbij hij de kracht van eenvoud in zijn ontwerpen benadrukte. Deze stijl zie je terug in zijn filmposters. 

Met D’art Duvar heeft Yeter één missie: door hem geliefde meesterwerken nieuw leven inblazen door het ontwerpen van nieuwe, internationale filmposters. Gehuld in een ‘arthouse’-sfeer, hoopt hij niet alleen de liefhebbers van deze films aan te spreken, maar ook een fris publiek te verwelkomen en zo deze films voort te zetten in de harten van nieuwe generaties. 

Ter ere van de Koerdische regisseur Yilmaz Güney en zijn film Yol, waarvan de gerestaureerde versie te zien is tijdens het festival, is deze poster gemaakt. De postkaarten bestaan uit diverse beelden uit de film, afzonderlijk verkrijgbaar of als voordelige set van 5. 

Yilmaz Güney regisseerde Yol terwijl hij gevangenzat onder het militaire regime van Turkije in de jaren 80. De gerestaureerde versie YOL- The Full Version, gemaakt door Şerif Gören, wordt eenmalig vertoond op maandag 24 maart om 20.00 uur in Filmhuis Den Haag. 

Ontdek meer van Gokhan Yeter op dartduvar.com of via @dartduvar op Instagram en bekijk zijn bijzondere tentoonstelling hier in Theater aan het Spui.