Zenzy Blindeling T- shirt & Tote bag

Maak kennis met Zenzy Blindeling, een krachtige beeldmaker, die zich beweegt tussen freelance illustrator en motion designer terwijl ze haar opleiding kunstgeschiedenis volgt aan de Universiteit Utrecht. Voor het Movies that Matter festival illustreerde zij de t-shirts en tote bags. Voor #MtMF23 werden de tote bags en t- shirts gezeefdrukt met haar illustratie.

 

In 2021 studeerde Blindeling af als vormgever aan AKV St Joost in Breda met haar project, The Missing Pages. Een bijzondere kledinglijn waarmee ze mensen meer wil leren over zwarte kunstgeschiedenis. Items uit deze collectie zijn inmiddels in verschillende landen verschenen, waaronder Suriname en de VS. 

Eind 2022 verscheen ze met de blousejes uit haar collectie in de documentaire van Clarice Gargard, Ga Terug en Haal Het. Zenzy haalt haar inspiratie uit de (kunst)geschiedenis, mode en de subculturen om haar heen.

Speciaal voor #MtMF23 ontwierp Blindeling een illustratie van verbinding en ontmoeting. Het beeld is een krachtige herinnering dat het koesteren van betekenisvolle verbindingen nu belangrijker is dan ooit.  

Voor meer info zie: