Special

Cinetree: Blue Jean

Op vrijdag 31 maart vertonen we in Filmhuis Den Haag het prachtige drama Blue Jean van Georgia Oakley in samenwerking met filmplatform Cinetree. Zainab Goelaman voorziet de film van een persoonlijke inleiding.

Tickets

Over Blue Jean

Engeland, 1988. Gymlerares Jean houdt op haar school geheim dat ze lesbisch is. Een nieuwe wet staat op het punt ‘het acceptabel maken van homoseksualiteit’ op scholen te verbieden. Als nieuwe leerling Lois arriveert, wordt Jeans hele wezen op de proef gesteld. Gelooft ze dat ze een plek heeft op deze wereld?

Over Cinetree

Films met een goed verhaal zijn belangrijk. Ze entertainen, inspireren en kunnen zelfs activeren. Cinetree heeft als doel deze films te verzamelen en van context te voorzien. Elke week maken ze samen met hun Cinetree-curators een selectie uit het enorme aanbod aan films. Deze filmliefhebbers zijn als makers, acteurs of experts actief in de filmwereld. Doordat elke film met zorg is geselecteerd, weet je zeker dat je iedere maand kan genieten van de mooiste films.

Cinetree is in 2014 door actrice en filmmaker Hanna Verboom opgezet met een sterk geloof in de kracht van goede films. Het aanbod is in de jaren uitgebreid met huurfilms, korte films en eigen producties onder de naam Cinetree Originals, die vaak als doel hebben om taboes te doorbreken rondom thema’s als mentale gezondheid en rouw.

Programma

20:00 - 22:07
Inleiding en Blue Jean Filmhuis Den Haag - Zaal 1