Festival Favourites

In Festival Favourites komen publieksfavorieten die hun kwaliteit hebben bewezen op internationale festivals voorbij.

 

The Dilemma of Desire

Maria Finitzo

Bijna niemand – man of vrouw – weet hoe een clitoris eruit ziet. De meeste mensen herkennen haar uiteinde, maar niet het orgaan dat eronder zit. En in medische handwerken, waar de penis tot in detail wordt behandeld, wordt de clitoris vaak genegeerd. Of zoals neurowetenschapper Stacey Dutton zegt: ‘De clitoris is eigenlijk bijzaak.’ Die omissie dreef Dutton ertoe de clitoris te gaan bestuderen. Zij is een van de vrouwen die ons meenemen op een fascinerende en provocatieve reis in The Dilemma of Desire.

 

Eyimofe

Arie Esiri & Chuco Esiri

Mofe werkt in een fabriek in Lagos en treft voorbereidingen voor emigratie naar Spanje. Rosa is kapster en droomt ervan naar Italië te gaan met haar zwangere tienerzusje. Maar het is moeilijk te overleven in een wereld van afhankelijkheid en manipulatie, als je aan geen enkel touwtje kunt trekken. Indrukwekkend, diep smeulend debuut van de broers Arie and Chuko Esirie, die de bruisende schoonheid van Lagos prachtig vangen.

 

The Garden

Ragnar Bragason

De IJslandse Indíana krijgt twee tegenslagen op rij te verwerken. Eerst moet haar geliefde goudenregen worden verwijderd op last van het ministerie van Milieu. En dan legt haar enige zoon het aan met een buitenlandse vrouw. Prachtige tragikomedie, geweldig geacteerd, met vlagen pure hilariteit.

 

Mayor

David Osit

Fly-on-the-wall-portret van Musa Hadid, de christelijke burgemeester van Ramallah. De geestige, aimabele Hadid doet wat hij kan om het leven van zijn burgers zo goed en waardig mogelijk te maken. Maar de Israëlische bezetting is nooit helemaal uit beeld, en roert zich geregeld. Energieke, inspirerende documentaire die afrekent met clichés.

 

No Hard Feelings

Faraz Shariat

Parvis, een jonge Duitser van Iraanse afkomst, raakt bevriend met asielzoekers Amon en zijn zus Banafshe. Parvis en Amon worden verliefd, maar Amon en Banafshe hangt uitzetting boven het hoofd. Levendig en teder liefdes- en immigrantenverhaal over mensen op zoek naar een plek om thuis te horen. Deels autobiografisch debuut van regisseur Faraz Shariat, met sprankelend acteerwerk van de drie hoofdrolspelers.