Festival Favourites

In Festival Favourites komen publieksfavorieten die hun kwaliteit hebben bewezen op internationale festivals voorbij.

The Burdened

Amr Gamal

In Aden (Jemen) doen Isra’a en Ahmed hun best hun drie kinderen een normaal leven te bieden. Wanneer Isra’a opnieuw zwanger is, staan ze voor moeilijke beslissingen. Laten ze zich leiden door het belang van hun gezin? Gaan ze in tegen de conservatieve opvattingen van hun gemeenschap?

Explanation for Everything

Gábor Reisz

Stekende Hongaarse sociale satire waarin een luie middelbare scholier een held wordt van extreemrechts. Als de 18-jarige Abel een onvoldoende haalt voor zijn eindexamen geschiedenis verandert dit in een cultuuroorlog, aangewakkerd door manipulerende tabloids.

Guardians of the Formula

Dragan Bjelogrlić

Zowel een meeslepende Koude Oorlogsthriller als het waargebeurde verhaal van de eerste menselijke beenmergtransplantatie. Een team van Joegoslavische natuurkundigen wordt per ongeluk blootgesteld aan een enorme dosis nucleaire straling. Een oncoloog uit Parijs is mogelijk de enige arts die hun levens kan redden.

Jackie the Wolf

Tuki Jencquel

Portret van de Franse auteur en activist voor een vrijwillig levenseinde Jackie Jencquel, gefilmd door haar zoon Tuki. Jackie veroorzaakt ophef wanneer ze in een interview de datum aankondigt waarop ze wil sterven. ‘Ouderdom is onvermijdelijk, dood is onvermijdelijk,’ zegt ze. ‘Lijden is dat niet.’

The Monk and the Gun

Pawo Choyning Dorji

Opbeurende satirische komedie die zich afspeelt rond de eerste democratische verkiezingen in Bhutan. Een Amerikaan reist naar Bhutan op zoek naar een schat. Hij kruist het pad van een jonge monnik die door zijn leraar is opgedragen om twee geweren te vinden. Prachtig gemaakt, met magnifieke cinematografie van de Himalaya.

Radical

Christopher Zalla

In een Mexicaanse grensstad geteisterd door verwaarlozing, corruptie en geweld, probeert een gefrustreerde leraar een radicaal nieuwe methode om de apathie van zijn leerlingen te doorbreken en hun nieuwsgierigheid, potentieel… en misschien zelfs hun genie te ontsluiten. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

The Spark

Rajesh S. Jala

Een filmmaker volgt een medewerker van een crematorium en een oude vrouw in de heilige Hindoe-stad Varanasi. Als slachtoffer van geweld brandt hij van woede en is vastbesloten wraak te nemen. Maar door een reeks onverwachte gebeurtenissen wankelen zijn overtuigingen in dit hybride docudrama.