Festival Favourites

In Festival Favourites komen publieksfavorieten die hun kwaliteit hebben bewezen op internationale festivals voorbij.

All-In

Volkan Üce

Een kijkje achter de schermen van de toeristenindustrie in Turkije. In Nashira Resort, een gigantisch all-inclusive hotel aan de Turkse Rivièra, hopen Hakan en Ismail wat geld te verdienen. Maar ze hebben beiden heel andere dromen. Ontroerend portret van mensen die makkelijk over het hoofd worden gezien.

Ascension

Jessica Kingdon

Fascinerend portret van de moderne Chinese Droom. Van een banenmarkt waar mensen fabrieksbaantjes hopen te vinden naar de groeiende middenklasse en de extreem rijken. Verteld in scherp geobserveerde scènes die beurtelings betoverend mooi en extreem beklemmend zijn.

El Buen Patrón

Fernando Léon de Aranoa

Een donker-komische kijk op de machinaties van de macht. Een heerlijke Javier Bardem op de toppen van zijn kunnen als fabriekseigenaar Julio Blanco. Net als zijn fabriek op het punt staat een grote prijs voor Excellent Ondernemerschap te winnen, spannen de omstandigheden – en zijn eigen daden – tegen hem samen.

Captain Volkonogov Escaped

Aleksey Chupov & Natasha Merkulova

Bloedstollende thriller met magisch-realistische trekjes, spelend in Stalins Rusland tijdens de zuiveringen van eind jaren 1930. Fyodor Volkonogov, een zware jongen bij de veiligheidsdienst, slaat op de vlucht in de hoop zijn ziel te kunnen redden. Maar de meedogenloze majoor Golovnya zit hem op de hielen.

Hive

Blerta Basholli

Fahrijes man is een van de velen die verdwenen tijdens de Kosovo-oorlog van 1999. In plaats van passief te wachten op zijn terugkeer, neemt Fahrije haar lot in eigen hand. Maar in haar conservatieve dorp veroorzaakt een onafhankelijke vrouw vijandigheid en zelfs geweld. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Little Palestine, Diary of a Siege

Abdallah Al-Khatib

Het dagelijks leven in het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus, tijdens een belegering door het Assad-regime. Abdallah Al-Khatib woont in het kamp, pakt een camera en filmt twee jaar lang. Het resultaat is vastberaden, optimistisch, shockerend en hartverscheurend, en vol diepe menselijkheid.

A Thousand Fires

Saeed Taji Farouky

Thein Shwe en Htwe Tin bewerken hun kleine oliebron op het platteland van Myanmar. Ze dromen ervan hun zoon naar school te laten gaan. Maar hijzelf droomt van een voetbalcarrière. Tedere, sfeervolle documentaire over een hard bestaan geleid met waardigheid en optimisme, en over het dorpse leven in prachtig Myanmar.