Shorts

Voor het Shortsprogramma zijn twintig korte films geselecteerd. De shorts zijn geprogrammeerd in themablokken. Ze zijn dagelijks te zien in Filmhuis Den Haag of online on demand gedurende de hele festivalperiode. Zeven films uit het programma maken bovendien kans op de nieuwe Shorts Award en een prijzengeld van € 1.500. Het shortsprogramma wordt mogelijk gemaakt door HUMAN.

Small Acts of Rebellion

in samenwerking met Go Short

(Kleine) daden die erop gericht zijn om autoriteiten tegen te gaan. Van opstaan tegen staatstoezicht, het patriarchaat en oorlog tot het strijden voor het recht op vrijheid in de breedste zin van het woord.

Tickets

Facing the Past

Mensen kijken hun verleden recht in de ogen om gebeurtenissen achter zich te kunnen laten en een nieuwe start te maken. De films vertellen verhalen van zowel de slachtoffers als de daders en beslaan verschillende genres zoals animatie, documentaire en fictie.

Tickets

The Fire Within

Portretten van de zoektocht naar vrijheid op vele verschillende manieren. De hoofdpersonages vinden hun vrijheid door zich los te worstelen uit een gewelddadige relatie, een staat die burgers onderdrukt te verlaten,
of door ruimte te creëren om hun eigen seksualiteit, identiteit en verlangens te uiten.

Tickets

Through the Eyes of Others

Hoe worden individuele personen door de buitenwereld gezien en hoe beïnvloedt dit vervolgens weer hun leven? Dat we constant bekeken worden heeft zijn weerslag op hoe we ons gedragen, onszelf bekijken, onze identiteiten vormgeven en zelfs hoe we ons dingen herinneren.

Tickets