Take on Love

Take on Love is een kleurrijk, divers en sprankelend themaprogramma over het recht om jezelf te zijn en te houden van wie je wil.

107 Mothers

Péter Kerekes

In een Oekraïense vrouwengevangenis is Lesya bevallen van een zoon. Bewaakster Iryna maakt zich zorgen: als het kind 3 is moet hij naar een weeshuis, behalve als Lesya voorwaardelijk is vrijgelaten of een alternatief onderkomen voor hem heeft gevonden. Speelfilm met een documentairegevoel en een prachtige serene kwaliteit.

Ali & Ava

Clio Barnard

Sociaal-realistisch liefdesverhaal waarin twee zielen zich verbinden ondanks hun verschillen. Ali is een Brits-Pakistaanse huisbaas, Ava een sterke klassenassistent van Ierse komaf. Na een toevallige ontmoeting kunnen ze het meteen ongelooflijk goed vinden. Door hun zeer verschillende omstandigheden moeten ze echter veel obstakels overwinnen.

Freda

Gessica Généus

Krachtig, dynamisch drama over de jonge Haïtiaanse Freda. Ze wil een vredig en vervullend leven, maar in haar gewelddadige en corrupte land is dat niet gemakkelijk. Haar geliefde Yeshua wil dat ze bij hem komt wonen in het buitenland. Maar moet ze niet vechten voor haar familie en haar land?

A Hero

Asghar Farhadi

Rahim zit in de gevangenis voor een schuld die hij niet kon voldoen. Tijdens een verlof denkt hij kans te zien zijn schuldeiser te betalen. Maar alles loopt anders. Ingenieus verhaal van Iraanse meester Asghar Farhadi. Op de shortlist voor de Oscars en winnaar van de Grand Prix in Cannes.

Nelly & Nadine

Magnus Gertten

In een doos met haar grootmoeders dagboeken, brieven, foto’s en Super 8-films ontdekt Sylvie Bianchi een prachtig, teder en heldhaftig liefdesverhaal dat jarenlang verborgen was. Het verhaal van Nelly en Nadine begon in concentratiekamp Ravensbrück op kerstavond 1944 en ging na de oorlog verder in Venezuela. Hartverwarmend.

The Therapy

Zvi Landsman

Een eerste blik op ‘conversietherapie’ in Israël. Lev is een orthodoxe jood en vastberaden zijn homoseksuele gevoelens te overwinnen. Ben is een student en volgt al jarenlang conversietherapie. Nu begint hij eraan te twijfelen. Open, kwetsbaar portret van twee mannen die moeite hebben te zijn wie ze willen zijn.