Take on Love

Take on Love is ons themaprogramma over het recht om jezelf te zijn en te houden van wie je wil.

Blue Jean

Georgia Oakley

Engeland, 1988. Gymlerares Jean houdt op haar school geheim dat ze lesbisch is. Een nieuwe wet staat op het punt ‘het acceptabel maken van homoseksualiteit’ op scholen te verbieden. Als nieuwe leerling Lois arriveert, wordt Jeans hele wezen op de proef gesteld. Gelooft ze dat ze een plek heeft op deze wereld?

Dalva

Emmanuelle Nicot

De 12-jarige Dalva gaat naar een opvanghuis omdat haar vader haar seksueel heeft misbruikt. Nu moet ze van voren af aan leren wat vertrouwen, liefde en intimiteit zijn – en misschien vooral: wat het is om jong te zijn.

Joyland

Saim Sadiq

De Pakistaanse echtgenoot Haider wordt verliefd op trans performer Biba. Tegelijk zoekt Haiders vrouw Mumtaz haar eigen seksuele en sociale bevrijding. Complex liefdesverhaal en familiedrama uit Pakistan, over het vinden van ademruimte in een gesloten, streng patriarchale omgeving.

Little Richard: I Am Everything

Lisa Cortés

De oogverblindende documentaire van Lisa Cortés doet de witgekalkte canon van de Amerikaanse popmuziek ontploffen. Little Richard: I Am Everything werpt een verhelderend licht op de zwarte, queer oorsprong van de rock-’n-roll en stelt de oerknal van het genre vast: Richard Wayne Penniman.

Sirens

Rita Baghdadi

Ze grommen, feesten, maken ruzie en strijden: Slave to Sirens uit Libanon, de eerste en enige vrouwelijke thrashmetalband in het Midden-Oosten. Tegen de achtergrond van massale protesten en de explosie in de haven van Beirut in 2020, wordt de maatschappelijke onrust weerspiegeld door de onrust in de band.