Take on Love

Take on Love is ons themaprogramma over het recht om jezelf te zijn en te houden van wie je wil.

Grand Me

Atiye Zare Arandi

Een 9-jarig Iraans meisje is van plan haar ouders voor de rechter te slepen na hun bittere scheiding, in deze levendige en bitterzoete film geregisseerd door haar tante. Een frisse, eigentijdse bijdrage aan de mooie Iraanse traditie van films over de wereld van kinderen.

Mountains

Monica Sorelle

Teder portret van een Haïtiaanse immigrantenfamilie in Miami, geconfronteerd met onzekere huisvesting in een snel gentrificerende buurt. Xavier droomt van een groter huis voor hem en zijn vrouw Esperance. Ondertussen probeert hun zoon zijn plek te vinden in niet één maar twee gemeenschappen, onder immense verwachtingen van zijn vader.

Orlando, My Political Biography

Paul B. Preciado

In 1928 schreef Virginia Woolf Orlando, de eerste roman waarin het hoofdpersonage van geslacht verandert. Een eeuw later besluit transschrijver en activist Paul B. Preciado een filmbrief te sturen aan Virginia Woolf. Speels, urgent en briljant innovatief in zijn verkenning van transgenderidentiteit.

Pedágio

Carolina Markowicz

Suellen, een Braziliaanse tolpoortmedewerker, doet zaken met een criminele bende om haar familie financieel te ondersteunen. Ze realiseert zich dat ze haar baan kan gebruiken om illegaal wat extra geld te verdienen voor een ‘nobel’ doel: haar zoon naar een dure conversietherapie sturen.