Take on Power

In Take on Power zie je films over ongelijke machtsverhoudingen. En over mensen die het opnemen tegen krachten en structuren die groter lijken dan henzelf.

As I Want

Samaher Alqadi

Filmmaker Samaher Alqadi combineert een rechtstreeks verslag van de Egyptische vrouwenprotesten van 2013, met persoonlijke reflecties op haar rol als vrouw, moeder en dochter. Krachtig statement tegen onderdrukking van vrouwen in de Arabische wereld. ‘Waarom zou ik bang moeten zijn voor mijn stem?’

Las Consecuencias

Claudia Pinto Emperador

De 40-jarige Fabiola, haar vader César en tienerdochter Gabi houden elkaar gevangen in een web van liefde, familiebanden en geheimen nieuw en oud. Prachtig ingehouden, intuïtieve speelfilm die subtiel maar indringend ingaat op trauma en seksueel misbruik.

No Place for You in Our Town

Nikolay Stefanov

Shockerende en inzichtelijke kijk in de wereld van een groep voetbalhooligans uit Pernik, Bulgarije. Tsteso, een alleenstaande vader en trotse skinhead, neemt ons mee van wedstrijd naar wedstrijd en deelt zijn overtuigingen, gevoelens en twijfels. Geregisseerd door Nikolay Stefanov, zelf geboren en getogen in Pernik.

Les Promesses

Thomas Kruithof

Isabelle Huppert in topvorm als een idealistische burgemeester die zich laat meeslepen door haar politieke ambities. In gevecht met huisjesmelkers in een Parijse voorstad, blijkt het moeilijk macht te combineren met integriteit. Opwindend politiek drama met superieur acteerwerk van de hele cast.

Sabaya

Hogir Hirori

Documentairethriller over een groep vrijwilligers die Yezidi-vrouwen en -meisjes redden uit IS-gevangenschap. Met de hulp van geïnfiltreerde vrouwen voeren Mahmoud en Ziyad gevaarlijke reddingsmissies uit. Eenmaal bevrijd staan de vrouwen en meisjes voor de zware taak hun leven opnieuw te beginnen.

Trenches

Loup Bureau

Een ontnuchterende kijk op het rauwe leven in de frontlinie van het Donbass-conflict tussen Oekraïense regeringstroepen en Russische separatisten. De Franse filmmaker Loup Bureau bracht maanden door in de loopgraven met Oekraïense soldaten, filmde ze dicht op de huid en registreerde een mix van lethargie en angstaanjagende artillerieaanvallen.