Veelgestelde vragen

Voel de wereld veranderen op het Movies that Matter Festival 2022. Vooruit, achteruit en in richtingen die we nog nauwelijks bevatten. Bekijk ruim tachtig prachtige, spannende en aangrijpende documentaires en speelfilms van over de hele wereld. Beleef inspirerende debatten, Q&A’s en educatieve programma’s. Ontmoet regisseurs, activisten, denkers en deskundigen.

Heb je een vraag met betrekking tot het festival? We hopen hem alvast voor je te kunnen beantwoorden. Neem een kijkje in deze lijst van veelgestelde vragen.

Is jouw vraag niet beantwoord na het lezen van deze FAQs? Neem dan via het contactformulier contact met ons op.

Movies that Matter Festival 2022

 • Wanneer vindt het festival plaats?

  Het festival is twee weken opgeschoven en vindt nu plaats van vrijdag 8 april tot en met zaterdag 16 april 2022.

 • Waar vindt het festival plaats?

  Het Movies that Matter Festival 2022 vindt plaats op locatie in Den Haag bij het Filmhuis Den Haag en Pathé Buitenhof, online en op satellietlocaties door heel het land. Op een later tijdstip maken we de deelnemende locaties bekend.

 • Wanneer start de kaartverkoop?

  De kaartverkoop start op donderdag 24 maart.

 • Waar vind ik informatie over de ticketverkoop en ticketprijzen?

  Alle informatie over de ticketverkoop en ticketprijzen wordt op een later moment bekendgemaakt.

 • Wanneer is het volledige programma bekend?

  Het volledige filmprogramma wordt bekendgemaakt voor de start van de ticketverkoop op donderdag 24 maart. Het verdiepingsprogramma wordt in de week hierna eventueel nog aangevuld.

 • Wanneer komt de festivalkrant uit?

  De festivalkrant verschijnt op 24 maart als bijlage van de Trouw. Nieuwsbrieflezers die zich hebben ingeschreven om de festivalkrant thuis te ontvangen, krijgen deze kort na 24 maart binnen.

 • Kan ik mij ook dit jaar aanmelden als vrijwilliger?

  Jazeker! In februari vind je op onze website meer informatie over het vrijwilligen en het aanmeldformulier. Houd deze pagina in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram en Twitter om op de hoogte te blijven.

 • Ik ben een filmmaker. Hoe stuur ik mijn film in?

  Tot 21 november kon je je film insturen voor het Movies that Matter Festival 2022. Vanaf 1 juni 2022 openen de inzendingen voor het Movies that Matter Festival 2023.

  Volg onze Movies that Matter Industry pagina op Facebook en schrijf je in voor onze Industry nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deadlines en festivalnieuws.