Het Movies that Matter Festival 2023 zoekt vrijwilligers

Ieder jaar melden rond de 100 enthousiaste vrijwilligers zich aan om het Movies that Matter team te ondersteunen. Voor de organisatie van het festival, met duizenden bezoekers en tientallen gasten uit het buitenland, zijn vrijwilligers onmisbaar. Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar mensen die ons, in de aanloop naar, tijdens en na afloop van het festival, kunnen helpen. 

Het festival in 2023

Het festival vindt plaats van 24 maart tot en met 1 april in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Voor de voorbereidingen en uitvoering van het festival zoeken we helpende handen. 

Wat vragen wij van jou?

We zijn op zoek naar enthousiaste, proactieve mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Affiniteit met film en festivals en ervaring met vrijwilligerswerk is een pre. Je bent het visitekaartje van het festival en vaak het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers. We zoeken dan ook mensen die graag servicegericht werken, gastvrij en representatief zijn.  

Wanneer je je opgeeft, vragen we je om ten minste vier diensten te werken. De diensten starten in Amsterdam tijdens de voorbereidingen op het hoofdkantoor vanaf woensdag 8 maart. In de aanloop naar en tijdens het festival hebben we echter de meeste vrijwilligers nodig, dat is van woensdag 22 maart tot en met zondag 2 april. 

Verder vinden we het natuurlijk vooral belangrijk dat je plezier hebt in het werk. We hebben diverse taken die ingevuld moeten worden en jij kunt kiezen welke functie het beste bij jou past. Zo maak je het festival samen met het Movies that Matter team tot een succes. 

Bekijk de vrijwilligersfuncties

Wat kunnen wij jou aanbieden?

Als vrijwilliger ben je nauw betrokken bij de organisatie en krijg je inzicht in het reilen en zeilen van dit unieke en bijzondere festival. Je mag, op de momenten dat je niet aan het werk bent, met je crewpas de live screenings in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag bijwonen wanneer daar voldoende plek is. 

Daarnaast ontvang je een Movies that Matter T-shirt en worden je reiskosten tot max. €15,- per dienst vergoed. Reiskosten worden alleen vergoed wanneer deze gedeclareerd worden met een NS-ticket of OV-chipkaart overzicht. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventueel onderdak tijdens het festival. Uiteraard zorgen wij voor eten en drinken. 

Alvast voor in de agenda

Op dinsdag 14 maart organiseren we een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers van 17.00 – 18.30 in Theater aan het Spui in Den Haag. We willen graag dat iedereen hierbij aanwezig is. Je ontvangt veel informatie over het festival en het is het moment om kennis te maken met elkaar en het MtMF23 team.

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je deel uitmaken van dit unieke festival? Geef je dan nu op door het onderstaande aanmeldformulier in te vullen! Zorg dat je hierbij een digitale pasfoto gereed hebt.

Meld je nu aan

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.