Het Movies that Matter Festival zoekt vrijwilligers | Movies that Matter

Het Movies that Matter Festival zoekt vrijwilligers

Ieder jaar melden rond de 100 enthousiaste vrijwilligers zich aan om het Movies that Matter team te ondersteunen. Voor de organisatie van het festival, met zo’n 17.000 bezoekers en tientallen gasten uit het buitenland, zijn vrijwilligers onmisbaar. Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar mensen die ons, in de aanloop naar, tijdens en na afloop van het festival, kunnen helpen.

Het festival in 2021

2020 was een bijzonder jaar, het festival werd een paar dagen voor de openingsavond afgelast in verband met het Coronavirus. Ook in 2021 zal het festival anders verlopen dan voorheen. We gaan van 16 t/m 25 april een hybride festival optuigen met online vertoningen en zover mogelijk offline vertoningen in Pathé Buitenhof in Den Haag. Voor de offline vertoningen en ook voor de online-versie van het festival zoeken we vrijwilligers.

Afhankelijk van de mogelijkheden in april, zullen we de offline vertoningen kunnen opschalen of juist moeten annuleren. We zullen flexibel moeten omgaan met het indelen van iedereen omdat we nog niet alle RIVM-maatregelen scherp hebben voor die tijd. Hiervoor vragen we bij voorbaat jullie begrip.

Wat vragen wij van jou?

We zijn op zoek naar enthousiaste, proactieve mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Affiniteit met film en festivals en ervaring met vrijwilligerswerk is een pre. Je bent het visitekaartje van het festival en vaak het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers. Het is belangrijk dat je je representatief, gastvrij en servicegericht opstelt.

Wanneer je je opgeeft vragen we je om ten minste vier diensten te werken. De diensten starten al in Amsterdam tijdens de voorbereidingen op het hoofdkantoor van maandag 5 t/m woensdag 14 april. Maar we hebben vooral veel vrijwilligers in Den Haag nodig in de aanloop naar en tijdens het festival tussen woensdag 14 en zondag 25 april.

Verder vinden we het natuurlijk vooral belangrijk dat je plezier hebt in het werk. We hebben diverse vrijwilligerfuncties waaruit jij kunt kiezen welke het beste bij jou past zodat je het festival samen met het Movies that Matter team tot een succes maakt.

Bekijk alle vrijwilligersfuncties

Wat kunnen wij jou aanbieden?

Als vrijwilliger ben je nauw betrokken bij de organisatie en krijg je inzicht in het reilen en zeilen van dit unieke en bijzondere festival. Onder normale omstandigheden ben je als vrijwilliger welkom om zoveel mogelijk films te kijken. Dat kunnen we dit jaar in verband met de beperkte capaciteit door het Coronavirus helaas niet mogelijk maken. Wat we wel kunnen beloven is dat je als vrijwilliger een aantal online vertoningen gratis kunt bijwonen, meer informatie hierover volgt.

Daarnaast ontvang je een Movies that Matter T-shirt en worden je reiskosten tot max. €15,- per dienst vergoed. Reiskosten worden alleen vergoed wanneer deze gedeclareerd worden met een NS-kaartje of OV-chipkaart overzicht. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventueel onderdak tijdens het festival. Uiteraard zorgen wij wel voor eten en drinken.

NB: in verband met het Coronavirus willen we de reisbewegingen zoveel mogelijk beperken. Daarom zetten we vrijwilligers uit Amsterdam in op de voorbereidingen op kantoor. Tijdens het festival werken we graag zoveel mogelijk met vrijwilligers die in Den Haag wonen.

Alvast voor in de agenda

Op dinsdag 6 april 2021 organiseren we een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers. We willen graag dat iedereen hierbij aanwezig is. Je ontvangt op die avond je rooster, veel informatie over het festival en het is het moment om het MtMF21 team te ontmoeten. Zeker wanneer je voor het eerst komt helpen, verwachten we dat je aanwezig bent. Over de tijd en locatie zullen we je zo snel mogelijk informeren, maar ook dit is afhankelijk van de op dat moment geldende RIVM-maatregelen.

En zet ook maandag 5 april 2021 in je agenda, dan nodigen we jullie uit voor een online vertoning. Ook hiervoor geldt dat we de tijd en details zo snel mogelijk bekend maken.

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je deel uitmaken van dit unieke festival? Geef je dan nu op door het aanmeldformulier in te vullen! Zorg dat je hierbij een digitale pasfoto gereed hebt. Je hoort na inschrijven zo snel mogelijk of we je in kunnen zetten tijdens het festival.

Meld je nu aan

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met vrijwilligers@moviesthatmatter.nl