All-In

Volkan Üce

Een kijkje achter de schermen van de toeristenindustrie in Turkije. In Nashira Resort, een gigantisch all-inclusive hotel aan de Turkse Rivièra, hopen Hakan en Ismail wat geld te verdienen. Maar ze hebben beiden heel andere dromen. Ontroerend portret van mensen die makkelijk over het hoofd worden gezien.

Aan het begin van het zomerseizoen in het luxueuze Turkse Nashira Resort melden Hakan en Ismail zich als nieuwe aanwinsten voor het bedienend personeel. Hakan wil badmeester worden om over zijn sociale angststoornis heen te komen. Ook wil hij Engels leren om naar de VS te gaan, waar hij ervan droomt een film te maken. Hij leest poëzie en filosofie: Nietzsche en Schopenhauer zijn favoriet. En hij gokt, net als zijn held Dostojevski.

De timide Ismail is 18 en ver van zijn dorp. Hij is gestopt met school om geld te verdienen voor zijn familie. Hij droomt ervan kapper te worden, maar in het hotel is hij keukenhulp. HR-manager Alper raadt hem aan een foto van zichzelf te nemen en naast zijn spiegel te hangen. ‘Kijk er weer naar als je vertrekt, en zie hoe je bent veranderd,’ zegt hij. Zullen Ismail en Hakan het volhouden, een zomer lang vol veeleisende toeristen?

Credits

Regisseur
Volkan Üce
Producent
Emmy Oost, Magalie Dierick, Olivia Sophie van Leeuwen
Jaartal
2021
Productieland
Nederland, Frankrijk, België
Soort
Documentaire
Duur
80 minuten
Taal
Engels, Koerdisch, Turks
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Cassette for Timescapes
World Sales
Cat & Docs
Nederlandse distributeur
Cinema Delicatessen