Camera Justitia Masterclass: Hilary Charlesworth

De Camera Justitia Masterclass geeft dit jaar het woord aan Hilary Charlesworth, sinds 2021 als rechter verbonden aan het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Met moderator Marieke de Hoon (Universiteit Amsterdam) overloopt ze haar indrukwekkende carrière als internationaal jurist en heeft ze het uitgebreid over haar huidige functie. Filmfragmenten uit het Camera Justitia-programma van dit jaar dienen daarbij als voorzet.

Hilary Charlesworth werd op 9 november 2023 herkozen als rechter bij het Internationaal Gerechtshof, nadat ze eerder op 5 november 2021 was verkozen om het resterende deel van de ambtstermijn van wijlen rechter James Crawford uit te dienen. Hiervoor was Hilary hoogleraar in de rechten aan de Melbourne Law School. Ze was ook hoogleraar aan de Australische Nationale Universiteit. Hilary was als hoogleraar te gast bij verschillende onderwijsinstellingen, waaronder Harvard Law School, New York University Global Law School, UCLA, Paris I en de London School of Economics. Ze was lid van de raad van bestuur van de Asian Society of International Law en de American Society of International Law en was voorzitter van de Australian and New Zealand Society of International Law.  Hilary is lid van het Institut de Droit International en het curatorium van The Hague Academy of International Law. Ze was rechter ad hoc bij het Internationaal Gerechtshof in de zaak Whaling in the Antarctic (Australië t. Japan) (2011-2014) en in de zaak Arbitral Award of 3 October 1899 (Guyana t. Venezuela) (2019-2021).

Tickets voor het seminar zijn gratis voor jongeren tot en met 30 jaar. Zorg er wel voor dat je een plaats reserveert. Reguliere tickets voor de Masterclass zijn verkrijgbaar voor 7,50 euro.

Deze Masterclass is deel van de Camera Justitia Dag, een speciaal programma rond rechtvaardigheid en film met verschillende activiteiten.