Camera Justitia Masterclass

Aan de hand van filmfragmenten uit het Camera Justitia-programma gaan we in op actuele juridische kwesties met Fabricio Guariglia, voormalig directeur van de afdeling vervolging van het Internationaal Strafhof.

Fabricio Guariglia was de directeur van de afdeling vervolging (Director of the Prosecution Divison) van de ICC van 2014-2022. Momenteel is hij directeur van de International Development Law Organization (IDLO). Dr. Guariglia heeft uitgebreid gepubliceerd op het gebied van internationaal strafrecht, vergelijkend strafrecht en mensenrechtenrecht, waaronder hoofdstukken in toonaangevende commentaren op het Statuut van Rome.

De Masterclass wordt gemodereerd door Marieke de Hoon, professor (internationaal) strafrecht.  In haar onderzoek en onderwijs richt zij zich op internationaal recht, internationaal strafrecht, nationale vervolging van internationale misdrijven en mensenrechten. Daarnaast is zij Director Netherlands Office en Senior Counsel bij de Public International Law & Policy Group, waar zij pro deo juridische bijstand verleent in (post-)conflictsituaties.

Voertaal: Nederlands