Competitie

Camera Justitia

Camera Justitia belicht in documentaires en speelfilms personen die in hun strijd voor gerechtigheid opkomen tegen corruptie, ongelijkheid en discriminatie. In totaal maken acht films kans op de Camera Justitia Award en € 5.000 prijzengeld. Camera Justitia wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en vfonds.

Jury

Anna Har

Anna Har is een van de oprichters van FreedomFilmFest, het enige internationale filmfestival voor mensenrechten in Maleisië, en is momenteel de uitvoerend directeur van Freedom Film Network, een organisatie die zich inzet voor het gebruik van films voor sociale verandering.

Ehab Al Khatib

Ehab Al Khatib is de festivaldirecteur van het Karama Human Rights Film Festival Jordan.

Ingrid van Tol

Ingrid van Tol is adviseur, mentor en (script)coach in film en interactieve media. Momenteel werkt ze als adviseur voor cultuurfondsen en filmproductiemaatschappijen en is ze voorzitter van het bestuur van near/by film, een productiemaatschappij die korte en middellange films produceert met een focus op experimentele documentaire, essay en kunstenaarsfilm.

Tamara Trotman (voorzitter)

Tamara Trotman is raadsheer bij het Gerechtshof in Den Haag, lector Strafrecht bij de SSR (Studiecentrum Rechtspleging) en lid van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Zij is daarnaast voorzitter van de Stichting Rechters voor Rechters en lid van de Raad van toezicht van het Nederlands Helsinki Comité.

Thomas Spijkerboer

Thomas Spijkerboer is hoogleraar Migratierecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Raoul Wallenberg Visiting Professor (2017-2020) of Human Rights and Humanitarian Law at Lund University.