Cinema Without Borders: Pitch & Networking Event

Tijdens het Pitch & Networking event van Cinema without Borders presenteren de vijftien geselecteerde deelnemers hun mensenrechtenfilmfestival/mobiele cinemaproject, gevolgd door speeddates om hun netwerk uit te breiden.

Cinema without Borders is een workshop en netwerkprogramma georganiseerd door Movies that Matter. Dit vijfdaagse interactieve programma brengt dit jaar 15 (beginnende) organisatoren van mensenrechtenfilmfestivals samen uit Botswana, Brazilië, Cambodja, Egypte, Ethiopië, India, Indonesië, Koerdistan, Nigeria, Malawi, Mexico, Rwanda, Tunesië en Oeganda.

Tijdens het workshopprogramma doen deelnemers praktische kennis op en krijgen zij frisse ideeën en mogelijkheden om hun netwerk te versterken. Door ervaringen en best practices uit te wisselen, worden deelnemers geïnspireerd en geholpen om hun eigen festival verder te ontwikkelen. Tijdens de interactieve workshops komen verschillende aspecten van het organiseren van een mensenrechtenfilmfestival aan bod, zoals het programmeren van films en het organiseren van debatten, fondsenwerving, impactstrategieën, promotie en het bereiken van nieuw publiek.

Dit jaar vindt het Pitch & Networking Event van Cinema without Borders plaats op woensdagmiddag 27 maart tijdens het Movies that Matter Festival.

Tijdens dit event pitchen de 15 deelnemers kort hun mensenrechtenfilmfestival/mobiele cinema projecten op het podium, gevolgd door speeddates met organisaties op het gebied van mensenrechten en cultuur.

Dit is een besloten event. Accreditatiepashouders kunnen ook een ticket reserveren om het programma bij te wonen.