La Civil

Teodora Ana Mihai

Als de politie niets doet om de ontvoering van haar dochter door een Mexicaans drugskartel te onderzoeken, begint Cielo haar eigen onderzoek. Ze gaat samenwerken met de losgeslagen luitenant Lamarque en wordt meegezogen in een geweldsspiraal waaruit ze moeilijk kan ontsnappen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Cielo rijdt door de stad, bezorgd om haar tienerdochter Laura die de avond ervoor niet is thuisgekomen. Een zelfingenomen jonge man benadert haar en vraagt door haar autoraam: ‘Bent u Laura’s moeder?’ Als ze Laura wil terugzien, zegt hij, moet ze losgeld betalen.

De cynische autoriteiten zijn niet bereid om te helpen, en dus begint Cielo (gespeeld door een fantastische Arcelia Ramirez) haar eigen onderzoek. Ze achtervolgt auto’s van het kartel en houdt locaties waar ze elkaar ontmoeten in de gaten. Dan ontmoet ze Lamarque, een luitenant in het leger die het niet zo nauw neemt met de regels. Ze sluiten een deal: Cielo geeft hem informatie, en hij zal proberen Laura te vinden. Maar terwijl Cielo getuige is van Lamarques wrede en gewelddadige methoden, wordt ze steeds meer medeplichtig.

Credits

Regisseur
Teodora Ana Mihai
Producent
Hans Everaert
Jaartal
2021
Productieland
België, Roemenië, Mexico
Soort
Fictie
Duur
140 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Les Films du Fleuve
World Sales
Urban Distribution International
Nederlandse distributeur
Cinéart