Dalton’s Dream

Kim Longinotto, Franky Murray-Brown

In 2018 werd Dalton Harris, een jonge muzikant van het Jamaicaanse platteland, de eerste zwarte man die The X Factor UK won. Vier jaar lang volgt deze coming-of-age documentaire hem terwijl hij vecht voor roem, liefde en acceptatie, en worstelt met gevaarlijke beschuldigingen over zijn seksualiteit en geestelijke gezondheid.

Bij de X Factor-overwinning hoorde een lucratief platencontract dat beloofde Daltons leven te transformeren. Maar dit leverde hem geen onmiddellijke hits of grote shows op, en er volgde een periode van zelftwijfel en depressie. Veel daarvan had te maken met de wrede homofobe reactie op zijn succes in zijn thuisland Jamaica, een land waar seks tussen mannen illegaal is.

De documentaire Dalton’s Dream volgt hem tijdens de jaren na zijn X Factor-succes. We zien hem terugkeren naar Jamaica, waar hij het huis bezoekt waar hij een jeugd vol verwaarlozing en mishandeling doorbracht. Terug in Londen zien we hem worstelen met zijn geestelijke gezondheid en zijn carrière. En misschien wel het belangrijkste: met wat hij wil delen over zijn seksualiteit. 

Credits

Regisseur
Kim Longinotto, Franky Murray-Brown
Producent
Lorine Plagnol
Jaartal
2023
Productieland
Verenigd Koninkrijk
Soort
Documentaire
Duur
90 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Sungazer
World Sales
Dogwoof