Escape From Pretoria

Francis Annan

1979. Een groep politieke gevangenen beraamt een ontsnapping uit een Zuid-Afrikaanse gevangenis. Tim Jenkins (Daniel Radcliffe) en Stephen Lee (Daniel Webber) zitten vast wegens het produceren van anti-apartheidpamfletten. Samen met medegevangene Alex bedenken ze een plan om te ontsnappen, maar vele hindernissen doemen op. Zenuwslopende, waargebeurde thriller.

Als ze worden betrapt op het produceren en verspreiden van pamfletten van ‘verboden organisaties’, waaronder het ANC, moeten witte anti-apartheidactivisten Tim Jenkin en Stephen Lee jarenlang de gevangenis in. Ze worden opgesloten in de zwaarbewaakte Pretoria Central Prison en beginnen vrijwel direct nadat ze binnen zijn hun ontsnapping te plannen. Onder de vleugels van oudgediende activist Denis Goldberg bedenken de mannen een plan met in de hoofdrol houten kopieën van gevangenissleutels. Ze vinden een partner in medegevangene Alex Moumbaris en gaan nauwgezet aan het werk. Mislukking zal fataal zijn, maar er zijn vele obstakels op weg naar buiten.

Waargebeurd verhaal, gebaseerd op Tim Jenkins boek over de ontsnapping Inside Out: Escape From Pretoria Prison. Met Daniel Radcliffe als Tim Jenkin en Daniel Webber als Stephen Lee.

Credits

Regisseur
Francis Annan
Jaartal
2020
Productieland
Verenigd Koninkrijk, Australië
Soort
Fictie
Duur
105 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
World Sales
Arclight Films
Nederlandse distributeur
Dutch FilmWorks