I Want To See The Manager

Hannes Lang

Reflecterend op de effecten van economische vooruitgang en globalisatie neemt de film het publiek mee op een reis over de planeet. Van de sloppenwijken in India en de lithiummijnen in Bolivia tot autoverkopers in China. En een Amerikaanse wetenschapper die vertelt dat de dood dankzij moderne technologie binnenkort tot het verleden behoort.

In zeven hoofdstukken onderzoekt de film de economische verschillen en veranderingen op plekken over de wereld, die allemaal op een bepaalde manier verbonden zijn. De titel verwijst naar de woorden van schrijver William S. Burroughs, die schreef dat een bezoeker uit de ruimte na het zien van onze planeet direct de manager zou willen spreken.

Met een koele en observerende blik, als was hij een buitenaardse antropoloog, schetst regisseur Hannes Lang een bijzonder beeld van de dynamiek en onderlinge verbondenheid van de vele samenlevingen op onze planeet. Daarbij laat hij zien dat vooruitgang, ontwikkeling en ook teruggang niet per se het resultaat zijn van een abstract, van tevoren uitgedacht plan, maar vooral voortkomen uit de hoop, dromen en angsten van mensen.

Credits

Regisseur
Hannes Lang
Producent
Hannes Lang, Mareike Wegener
Jaartal
2014
Productieland
Duitsland, Italië
Soort
Documentaire
Duur
93 minuten
Taal
Chinees (Mandarijn), Engels, Spaans, Thai
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Petrolio Films
World Sales
Deckert Distribution