Industry: Stories that Matter

Een presentatie van korte films geproduceerd door de Buddy Film Foundation en ReFOCUS Media Labs.

De presentatie wordt gevolgd door een panel over hoe mediamakers uit getroffen gemeenschappen steun kunnen krijgen, nieuwe media kunnen produceren en aandacht kunnen vragen voor onopgeloste crises. Oprichters en makers van Buddy Film Foundation en ReFOCUS Media Labs bespreken manieren waarop hun gemeenschapsleden blijven creëren ondanks extreme empatische vermoeidheid. 

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Buddy Film Foundation werkt als een startpunt voor gevluchte filmmakers, filmcrew, acteurs en creatieven. Ze organiseren workshops, netwerkevenementen en coachen hun nieuwe collega's met als uiteindelijke doel; het vinden van een betaalde baan. Ze begeleiden deze professionele filmmakers van ontwikkeling tot uitvoering en financiering van hun eigen filmprojecten. Ze streven ernaar de schakel te zijn tussen de nieuwkomers in dit domein en de nationale en internationale film- en tv-industrie.

ReFOCUS is opgericht om de grote kloof in de toegang tot onderwijs en vaardigheidstraining te dichten. Ze werden opgericht voor mensen die jaren onderwijs hebben gemist door oorlog, vervolging, extreme armoede en voor mensen met een brandende wens om bij te dragen aan de economie van hun gastland. Het programma werkt voornamelijk met tieners en jongvolwassenen die in opvangcentra of opvanghuizen voor minderjarigen wonen. Ze hebben intensieve programma's voor mediavaardigheden ontwikkeld, die vier maanden duren en die dienen als een vorm van kunsttherapie, moderne mediavaardigheden stimuleren en de makers helpen bij het ontwikkelen van portfolio's en het opbouwen van een netwerk van mediavaardigheden.