Joyland

Saim Sadiq

De Pakistaanse echtgenoot Haider wordt verliefd op vrouwelijke transperformer Biba. Tegelijk zoekt Haiders vrouw Mumtaz haar eigen seksuele en sociale bevrijding. Complex liefdesverhaal en familiedrama uit Pakistan, over het vinden van ademruimte in een gesloten, streng patriarchale omgeving. 
 
Haider Rana woont met zijn vrouw Mumtaz, zijn vader en het gezin van zijn broer Kaleem en schoonzus Nucchi in een herenhuis in Lahore, Pakistan. Terwijl Mumtaz werkt, zorgt Haider voor de drie jonge dochters van Nucchi en Kaleem. Haider heeft de verwachtingen van zijn conservatieve, maar zachtaardige vader nog niet kunnen waarmaken: niet alleen heeft hij geen werk, maar hij en Mumtaz hebben ook nog geen kinderen gekregen. 
 
Als Haider wordt aangenomen als achtergronddanser in een ‘erotisch danstheater’, vertelt hij zijn familie dat hij stagemanager is. En als hij verliefd wordt op transperformer Biba, heeft hij nog een extra geheim te verbergen. Geïnspireerd door Biba gaat Haider op zoek naar de moed om voor zichzelf op te komen en sociale en religieuze normen te trotseren. Hij vindt een bondgenoot in Mumtaz, die haar eigen onafhankelijkheid najaagt. Diep ontroerend drama, prachtig geacteerd, en gefilmd in gevoelige, warme visuele tonen. 

Credits

Regisseur
Saim Sadiq
Jaartal
2022
Productieland
Pakistan
Soort
Fictie
Duur
126 minuten
Taal
Urdu (Hindoestani)
Ondertiteling
NL
World Sales
WME Entertainment
Nederlandse distributeur
September Film Distribution