Kabul, City in the Wind

Aboozar Amini

Twee broertjes en een buschauffeur vormen in Kabul, City in the Wind het middelpunt van een hartverscheurend portret van het dagelijkse leven in Kabul. Een stad die bekendstond als een paradijs in de jaren ‘60, is nu al veertig jaar in oorlog. Er is de constante dreiging van aanslagen van de Taliban, IS, Al-Qaida of een van de andere twintig extremistische groeperingen.

De jonge tiener Afshin en zijn kleine broertje Benjamin zijn opgegroeid in deze weerzinwekkende situatie. Ondanks alle armoede en gewelddadigheid proberen ze hun hoofd hoog te houden en hun familie te verzorgen. Ook buschauffeur Abas haalt zijn geluk uit zijn familie. Om voor hen te zorgen rijdt hij zijn gammele bus door het gevaarlijke Kabul. Wanneer zijn bus defect raakt is hij zijn bron van inkomsten kwijt en wordt hij achternagezeten door schuldeisers.

Aboozar Amini debuteerde met deze documentaire waarin hij afwisselt tussen de twee aangrijpende verhalen. Hij keerde terug naar zijn vaderland om de realiteit van de situatie in Kabul vast te leggen en zo, naast de angst, armoede en terrorisme, de levenskracht van Afghaanse inwoners te laten zien.

Credits

Regisseur
Aboozar Amini
Producent
Jia Zhao
Jaartal
2018
Productieland
Nederland, Afghanistan, Japan, Duitsland
Soort
Documentaire
Duur
88 minuten
Taal
Farsi
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Silk Road Film Salon
World Sales
Rediance
Nederlandse distributeur
Mokum Filmdistributie