Kafka au Congo

Marlène Rabaud , Arnaud Zajtman

Een reis door de meanders van de rechtspraak en de achterkamers van de politiek in Congo. We volgen Gorette Mawazu die al vijftien jaar verwikkeld is in een ontmoedigende rechtszaak en politici die geld rondstrooien om stemmen te winnen. Kafka in Congo.

Het land van Gorette is gestolen. Omdat ze te arm is om een advocaat in de hand te nemen, treedt ze op als pleiter voor haar eigen zaak. Ze wordt van het kastje naar de muur gestuurd, al vijftien jaar lang, en dreigt de zaak te verliezen. Gorette tegen haar dochter: “Ik heb de hele dag in de rechtszaal doorgebracht omdat degenen die de wet horen te kennen, spelen met je moraal.”
Bahati Lukwebo, een minister die verantwoordelijk is voor de financiën van de Nationale Congolese Vergadering, tracht zijn gewilde positie te behouden, terwijl zijn collega-politici de straat op gaan om mensen om te kopen en hun aanhangers uit te betalen.
Kafka au Congo toont de strijd die individuen - van onderaan én bovenaan de maatschappelijke ladder - moeten leveren tegen het corrupte systeem van Congo.

Credits

Regisseur
Marlène Rabaud , Arnaud Zajtman
Jaartal
2010
Productieland
België
Soort
Documentaire
Duur
59 minuten
Taal
Frans, Lingala, Lokale talen, Swahili
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Eklektik Productions
World Sales
Ventes-CBA / WIP-Sales