Mama Bears

Daresha Kyi

Wat gebeurt er als je kind homo of transgender is, terwijl jij hartstochtelijk gelooft dat dat zondig is? Evangelische christenen Kimberly en Sara maken de dappere omslag naar liefdevolle ‘Mama Bears’. Ondertussen worstelt de jonge Tammi met zelfacceptatie en haar eigen moeder. Hartverwarmende docu over de overwinning van liefde op haat.  
 
Ze noemen zichzelf ‘Mama Bears’ en vinden elkaar op Facebook, Pride-demonstraties en overal waar lhbtiq+-mensen in de VS steun kunnen gebruiken. De wereld van evangelische christenen Sara en Kimberly stortte in toen hun kinderen anders bleken te zijn dan ze dachten. Sara’s zoon Parker vertelde op zijn 21e dat hij homo is. En toen Kimberly’s kind Kia haar ronduit zei dat ze geen jongen is maar een meisje, verzonk Kimberly in wanhoop.  
 
In de Facebook-groep Mama Bears ontdekten ze dat ze niet de enigen zijn die worstelen met hun religieuze overtuigingen. Nu zijn ze gepassioneerde steunpilaren van de queer-gemeenschap. Kimberly voert actie tegen de discriminerende Texaanse ‘Wc-wet’, en Sara trekt het land door om haar prachtige ‘Free Mom Hugs’ uit te delen. Ondertussen vond de jonge lesbische Tammi het erg moeilijk te accepteren wie ze is, net als haar moeder. Ze trouwde zelfs ooit een man ‘om de hemel waardig te zijn’, en demonstreert zo de enorme waarde van de Mama Bears.  

Mama Bears was onderdeel van de Activist competitie 2023, met Sara Cunningham als speciale festivalgast.

Credits

Regisseur
Daresha Kyi
Producent
Laura Tatham, Daresha Kyi
Jaartal
2022
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
91 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
geen
World Sales
The Film Collaborative