Our New President

Maxim Pozdorovkin

Caleidoscopische blik op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, door de lens van Russische propagandakanalen. Met in de hoofdrollen de getalenteerde Donald Trump, Man van de Vrede, en de mesjogge en moorddadige ‘Killary’ Clinton, behekst door een mummieprinses.  
 
‘Ons redactionele beleid is gebaseerd op liefde voor Rusland,’ zegt Dmitry Kiselyov, hoofd van de Russische staatsnieuwsorganisatie Rossiya Segodnya tegen zijn werknemers. Geen objectieve journalistiek meer, verklaart hij. ‘Journalistiek is een gereedschap waarmee waarden worden gecreëerd, de definities van goed en kwaad.’ 
 
In Our new President, dat volledig bestaat uit fragmenten van Russische televisie- en internetkanalen, zien we waar Kiselyovs journalistieke visie op neerkomt: samenzweringstheorieën, leugens en nepnieuws in de ware betekenis van het woord. Hillary Clinton is een oplichter en een moordenaar, zowel lichamelijk als geestelijk ziek na een bezoek aan een Siberische mummieprinses in 1997. Donald Trump is een larger than life superheld, die het verrotte systeem opblaast tot heil van het volk. Die de verkiezingen wint ondanks massale Democratische fraude en die zich inzet voor wereldvrede ondanks tegenwerking door betaalde demonstranten. Met voor de zekerheid wat homofobie en racisme erin gegooid door de journalisten. Zoals toen Barack Obama werd omschreven als ‘met zijn handen zwaaiend alsof hij in de jungle was’ tijdens zijn ontmoeting met Trump in de Oval Office. Our new President is een verbijsterende kijkervaring, soms hilarisch, maar vooral angstaanjagend.

Credits

Regisseur
Maxim Pozdorovkin
Jaartal
2018
Productieland
Rusland, Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
78 minuten
Taal
Engels, Russisch
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Third Party Films
World Sales
Met Film