Platon – Portrait of Stranger

Een exclusief evenement met de kunstenaar Platon en de vertoning van zijn werk Portrait of Stranger. De vertoning wordt gevolgd door een panel en Q&A met Platon (regisseur), Anadil Hossain (producent) en Andrea Vonkeman, hoofd van het kantoor van UNHCR Nederland. Dit evenement wordt in het Engels gehouden.

Fotograaf, communicator en verhalenverteller Platon heeft wereldwijde bekendheid verworven met zijn portretten. Platon heeft gewerkt met een reeks internationale publicaties waaronder Rolling Stone, Vanity Fair, Esquire, en won een Peabody Award voor zijn foto-essays voor The New Yorker. Hij heeft meer dan 30 covers voor TIME Magazine gefotografeerd en is een World Press Photo laureaat. Hij zit momenteel in de raad voor kunst en cultuur van het World Economic Forum. In 2013 richtte Platon The People's Portfolio op, een stichting zonder winstoogmerk die opkomende leiders van mensenrechten en burgerrechten over de hele wereld roemt.

Portrait of Stranger is een serie interviews met vluchtelingen uit de hele wereld die dient als een collectief portret van menselijke kwetsbaarheid en standvastigheid. Door een visueel vocabulaire te creëren via fotografie en film, verkent Portrait of Stranger de universele waarheden van de menselijke geest - het verlangen om vrij te zijn, veilig te zijn, gerespecteerd te worden, erbij te horen. Wanneer we de dialoog distilleren voorbij feiten, cijfers en grenzen, kunnen we onszelf dan in het verhaal zien?

Portrait of Stranger was een samenwerking tussen kunstenaar Platon en de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, als onderdeel van een multimediaproject om de verhalen en de perceptie rond mensen die moeten vluchten te herijken.

De vertoning van Portrait of Stranger (18 m.) wordt gevolgd door een panel en Q&A met Platon (regisseur), Anadil Hossain (producent/ voormalig hoofdcommunicatieadviseur van de Hoge Commissaris, UNHCR) en Andrea Vonkeman (hoofd van het bureau UNHCR Nederland). Het panel wordt gemodereerd door Margje de Koning, artistiek directeur bij Movies that Matter. 

TIJDSCHEMA

18.00 | Inloop
18.30 | Welkom door Margje de Koning (artistiek directeur Movies that Matter)
18.40 | Filmvertoning
19.00 | Panelgesprek en Q&A met Platon Antoniou (directeur), Anadil Hossain (producent/ voormalig hoofd communicatieadviseur van de Hoge Commissaris, UNHCR) en Andrea Vonkeman (UNHCR Nederland).
19.30 | Drankjes
20.30 | Einde van het programma