Post Mortem

Pablo Larraín

Chili, 1973: het laatste uur voor Salvador Allendes presidentschap heeft geslagen. Mario, een medewerker van een lijkenhuis, wordt verliefd op een nachtclubdanseres die op mysterieuze wijze verdwijnt. Droogkomische én diep tragische speelfilm waarin persoonlijk en politiek drama samenkomen.

De 55-jarige Mario, schrijver van autopsieverslagen, heeft een oogje op zijn overbuurvrouw Nancy, een geliefde danseres. Op 11 september 1973, de dag van de militaire coup tegen president Allende, verdwijnt zij plotseling. Het leger heeft haar huis geplunderd en haar broer en vader, een prominente communist en aanhanger van president Allende, gearresteerd. De bezorgde én gepassioneerd verliefde Mario begint een zoektocht naar de danseres. Ondertussen deelt het leger ook op zijn werk de lakens uit en treft hij de vloer bezaaid met lijken. Wie durft er tegen de militairen in te gaan? En wil Mario Nancy helpen als hij haar eindelijk gevonden heeft? Prachtig gestileerde en vervreemdende speelfilm over passie en verzet.

Het Movies that Matter Festival 2013 vertoont Larraíns Pinochet-drieluik, dat verder bestaat uit Tony Manero en No.

Credits

Ondertiteling
NL
Regisseur
Pablo Larraín
Land
Chili, Duitsland, Mexico
Soort
Fictie
Duur
98 minuten
Thema's
arbeidsrechten, vakbeweging, forensisch, gerechtelijk, militairen, het leger, misdrijven tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden, genocide, politieke moorden (buitengerechtelijke executies), verdwijningen, vrijheid van meningsuiting, recht op vereniging
Jaartal
2010