Smuggling Hendrix | Movies that Matter

Smuggling Hendrix

Marios Piperides

Cypriotische  komedie over het schattige hondje Jimi, die met zijn baasje Yiannis op het Griekse gedeelte van Cyprus woont. Wanneer Yiannis even niet oplet, steekt Jimi pardoes de grens over naar het Turkse deel van het eiland. Mensen mogen zich inmiddels vrij bewegen tussen beide delen, maar voor dieren ligt dat anders. Yiannis stort zich in een onvoorzien en komisch avontuur om zijn trouwe viervoeter terug te krijgen. 

Yiannis woont op het Griekse gedeelte van Cyprus en leidt een allesbehalve luxe leven; hij is een mislukte muzikant en heeft al maanden zijn huur niet betaald. Zijn vriendin heeft hem verlaten voor een ander. Gelukkig heeft hij nog wel zijn schattige hondje Jimi. Terwijl hij uit handen probeert te blijven van twee schimmige randfiguren bij wie hij een lening heeft, telt Yiannis de dagen totdat hij Cyprus voorgoed kan verlaten. Hij heeft een plan om zich in Nederland te vestigen en daar zijn carrière als muzikant nieuw leven in te blazen.

Wanneer Yiannis op een dag aan de wandel is en zijn trouwe viervoeter even uit het oog verliest, steekt deze pardoes de grens over naar het Turkse gedeelte van het eiland. Yiannis probeert hem terug te halen, maar hoort van de grenswachter dat het absoluut verboden is honden vanuit het Turkse naar het Griekse deel te vervoeren. Hij beraamt een smokkelactie, maar heeft daarvoor de hulp van Turkse eilandbewoners nodig. Hilarische speelfilm tegen de achtergrond van een absurde politieke situatie.

Credits

Ondertiteling
EN
Regisseur
Marios Piperides
Land
Cyprus
Soort
Fictie
Duur
93 minuten
Thema's
migranten, vreemdelingen, gedwongen migratie, militairen, het leger, politiek, democratie, recht op huis en land, huisuitzetting, landverdrijving
Jaartal
2018