This Stolen Country of Mine

Marc Wiese, Carlos Andrés Vera

Twee mannen strijden tegen de groeiende en verreikende Chinese invloed in Ecuador. Paúl Jarrín leidt het inheemse verzet tegen de Chinese plundering van Ecuadors natuurlijke hulpbronnen. Journalist Fernando Villavicencio legt de overheidscorruptie bloot die de Chinese economische overname mogelijk maakt. In beide gevallen reageert de staat op volle kracht. 
 
‘We zijn gekoloniseerd. Opnieuw,’ zegt journalist Fernando Villavicencio. China’s invloed in Ecuador is de laatste jaren snel gegroeid. Na het land afhankelijk te hebben gemaakt van van zijn leningen, sloot China duizenden contracten met de regering. China controleert nu essentiële projecten door het hele land, van goud- en uraniummijnen tot IT en bouw. Deze contracten lopen tot ver in de toekomst. 
 
In de adembenemend gefilmde Andes strijdt activist Paúl Jarrín zij aan zij met inheemse gemeenschappen die in hun levensonderhoud worden bedreigd door de Chinese honger naar natuurlijke hulpbronnen. Terwijl ze steeds wanhopiger worden, bereiden de gemeenschappen zich voor op een gewapende strijd. In de hoofdstad Quito legt Fernando Villavicencio onvermoeibaar de corrupte verstrengeling bloot van de Ecuadoraanse regering met Chinese economische belangen. Maar als je het opneemt tegen een supermacht, zet de waarheid een prijs op je hoofd. 

This Stolen Country of Mine was onderdeel van de Activist competitie 2023, met Paúl Jarrín Mosquera als speciale festivalgast.

Credits

Regisseur
Marc Wiese, Carlos Andrés Vera
Producent
Oliver Stoltz, Carlos Andrés Vera
Jaartal
2022
Productieland
Duitsland, Ecuador
Soort
Documentaire
Duur
93 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
World Sales
Magnetfilm