A Thousand Girls Like Me

Sahra Mani

A Thousand Girls Like Me vertelt het aangrijpende verhaal van de moedige Khatera Golzad. Khatera is een 23-jarige Afghaanse vrouw die slachtoffer is van seksueel misbruik door haar vader. Ze vertelt haar verhaal op nationale televisie, op zoek naar gerechtigheid voor zichzelf en alle andere vrouwen zoals zij.

Van kinds af aan werd Khatera misbruikt door haar vader. Meer dan dertien jaar later bevalt ze, ondanks meerdere afgebroken zwangerschappen, van haar dochter. Zowel de Afghaanse politie als het rechtssysteem gaven geen gehoor aan Khatera’s aanklachten en hulpkreten.

Wanneer ze zwanger wordt van haar tweede kind besluit ze om haar verhaal op nationale televisie te delen en zo haar vader publiekelijk aan te klagen. Khatera wordt bedreigd door mannelijke familieleden en rechters, maar slaagt er uiteindelijk in om een rechtszaak te beginnen tegen haar vader. Afghaanse filmmaker Sahra Mani vertelt het verhaal waarin liefde, hoop, kracht en weerstand centraal staan, in een land waar de mishandeling van vrouwen zelden besproken wordt.

Credits

Regisseur
Sahra Mani
Producent
Sahra Mani, Nicole Levigne
Jaartal
2018
Productieland
Afghanistan, Frankrijk
Soort
Documentaire
Duur
76 minuten
Taal
Farsi
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Afghanistan Doc House
World Sales
First Hand Films