Watch Over Me

Farida Pacha

Ingetogen, zeer ontroerende documentaire over een team voor palliatieve zorg in Delhi. Hulpverlener Maniamma, verpleegster Sini en dokter Reena bezoeken terminale patiënten thuis. Ze helpen ze de resterende tijd zo pijnvrij en waardig mogelijk door te komen, terwijl ze hen en hun familieleden voorbereiden op het onvermijdelijke einde.

In India heeft slechts 1 procent van de mensen die palliatieve zorg nodig hebben, er toegang toe. Maniamma, Sini en Reena werken voor CanSupport, een ngo in Delhi voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Ze proberen de pijn en het ongemak van hun patiënten te verzachten en hen – en hun familieleden – vrede te laten sluiten met het feit dat hun leven binnenkort voorbij zal zijn. Ze troosten met liefde en geduld, en lichten de patiënten onomwonden voor over hun toestand. Familieleden begeleiden ze bij moeilijke en vaak hartverscheurende beslissingen die alleen zij kunnen nemen.

Een van de mensen die ze bezoeken is Hanif, die zijn tijd op het dak doorbrengt omdat hij binnen niet goed kan ademen. Hij wil terug naar zijn dorp om zijn kinderen te zien, maar moet wachten tot zijn medicijnen zijn gearriveerd. Een andere is Meherchand, omringd door een liefdevolle vrouw en kinderen. Zijn toestand verslechtert, maar zijn kinderen kunnen het niet opbrengen hem te vertellen dat hij niet meer beter wordt. Een indrukwekkende, bijzonder ontroerende documentaire van Farida Pacha, gefilmd in prachtig zwart-wit.

Credits

Regisseur
Farida Pacha
Producent
Lutz Konermann, Hans Robert Eisenhauer
Jaartal
2021
Productieland
Zwitserland
Soort
Documentaire
Duur
92 minuten
Taal
Hindi, Malayalam
Ondertiteling
EN