Film en lessenreeks om kloof tussen ISK en niet-ISK te verkleinen

Vaak zitten ISK’s in een reguliere scholengemeenschap maar ontmoeten de leerlingen elkaar nauwelijks. Dit lespakket kan hopelijk bijdragen aan de verbinding tussen die groepen.

Film en online les: Shadow Game via Movies that Matter

De leerlingen starten met onze les over de documentaire Shadow Game van Eefje Blankevoort en Els van Driel. Iedere dag proberen tieners die hun door oorlog verscheurde land zijn ontvlucht, de Europese grenzen over te steken op zoek naar bescherming en een beter leven. In de documentaire worden een aantal van deze jongens gevolgd op deze gevaarlijke tocht, die soms maanden of zelfs jaren duurt.

Je kunt de film in de klas vertonen of een vertoning in de bioscoop boeken met een bijbehorend verdiepingsprogramma. Je kunt een vertoning op ons festival hier boeken. Voor een vertoning jaarrond bij jou in de buurt kun je hier boeken.

Door de film te kijken maken de leerlingen op een leerzame manier kennis met de schokkende verhalen van de jongeren in Shadow Game. Zo ontstaat er begrip over de heftige reis die de jongeren hebben moeten afleggen.

Bovendien willen we met deze opdrachten jou als docent helpen om de kloof tussen de ISK- en niet-ISK-klassen kleiner te maken. Zoek hiervoor contact met collega-docenten van de ISK-afdeling binnen jouw school. Voor hen is er ook een versie van het New Beginnings-lespakket beschikbaar. Door met beide groepen aan de slag te gaan met deze opdrachten zullen leerlingen ontdekken dat ze wellicht meer gemeen met elkaar hebben dan ze voorheen dachten. Hierdoor wordt de stap om contact met elkaar te maken minder groot.

Lespakket voor ISK: New Beginnings via Prospektor

Foto: Cigdem Yuksel

Het lespakket bestaat uit een Do-it-yourself tentoonstelling (poster set van 17 exemplaren) en lesbrieven met uiteenlopende opdrachten. Ook bieden wij aanvullende workshops onder begeleiding van fotograaf Cigdem Yuksel of Tina Farifteh of rapper Reazun aan. Het lespakket kost 35 euro excl. btw. Heb je een vraag? Mail dan gerust naar info@shadowgame.eu

Wil je het lespakket direct bestellen? Dat kan via dit aanmeldformulier.