Special

Chosen by

Van 12 t/m 14 april elke avond om 21:00 kiezen BN’ers hun favoriet uit het festivalprogramma.

Op 12 april presenteert Romana Vrede On These Grounds (Garrett Zevgetis). Nadat een video van politiegeweld tegen een zwart schoolmeisje viraal gaat, ontbrandt een verhit nationaal debat. Wiens fout is het? Was het racisme? En waarom patrouilleren überhaupt politieagenten op Amerikaanse scholen? Activist Vivian Anderson gooit haar leven overhoop om het meisje te helpen, en confronteert ook de agent.

Victoria Koblenko toont ons op 13 april Trenches, een ontnuchterende kijk op het rauwe leven in de frontlinie van het Donbass-conflict tussen Oekraïense regeringstroepen en Russische separatisten. De Franse filmmaker Loup Bureau bracht maanden door in de loopgraven met Oekraïense soldaten, filmde ze dicht op de huid en registreerde een mix van lethargie en angstaanjagende artillerieaanvallen.

Op 14 april kiest Nicolaas Veul Nelly & Nadine (Magnus Gertten). In een doos met haar groot- moeders dagboeken, brieven, foto’s en Super 8-films ontdekt Sylvie Bianchi een prachtig, teder en heldhaftig liefdesverhaal dat jarenlang verborgen was. Het verhaal van Nelly en Nadine begon in concentratiekamp Ravensbrück op kerstavond 1944 en ging na de oorlog verder in Venezuela. Hartverwarmend.