Special

Chosen by

Van 28 tot en met 30 maart kiezen BN’ers hun favoriet uit het festivalprogramma.

Klimaatactivist Jelle de Graaf is bekend geworden, doordat hij zich bij wijze van protest vastplakte aan de talkshowtafel bij Jinek. Hij presenteert op dinsdag 28 maart How To Blow Up a Pipeline (Daniel Goldhaber). Jonge milieuactivisten treffen voorbereidingen om een oliepijplijn in Texas op te blazen. Zenuwslopende, ingenieus geconstrueerde thriller, gebaseerd op Andreas Malms controversiële non-fictieboek dat sabotage beschrijft als noodzakelijke vorm van klimaatactivisme.

Op woensdag 29 maart presenteert zanger Jeangu Macrooy de film Little Richard: I Am Everything van Lisa Cortés. De film werpt een verhelderend licht op de zwarte, queer oorsprong van de rock-’n-roll en stelt de oerknal van het genre vast: Richard Wayne Penniman. Jeangu gaat na de film in gesprek met Lynn Zebeda.

Actrice en politicoloog Victoria Koblenko leidt op donderdag 30 maart Butterfly Vision (Maksym Nakonechnyi) in, een rauw, indrukwekkend geacteerd drama. De Oekraïense dronepiloot Lilia komt uit krijgsgevangenschap vrij. Het lukt haar echter niet aan haar trauma te ontsnappen, en bovendien blijkt ze zwanger van een van haar bewakers. Toch weigert Lilia een slachtoffer te zijn.

Programma

dinsdag 28 maart, 20:00 - 22:23
Chosen by Jelle de Graaf: How to Blow Up a Pipeline Filmhuis Den Haag - Zaal 1
woensdag 29 maart, 20:15 - 22:33
Chosen by Jeangu Macrooy: Little Richard: I Am Everything Theater aan het Spui - Kleine Zaal
donderdag 30 maart, 20:00 - 22:27
Chosen by Victoria Koblenko: Butterfly Vision Filmhuis Den Haag - Zaal 1