Vrijwilligersfuncties | Movies that Matter

Vrijwilligersfuncties

In het aanmeldformulier geef je aan welke functies bij jou passen en waarom. We doen ons best je in te zetten daar waar je het best uit de verf komt. Wel vragen we begrip voor het feit dat een hoop nog onderhevig is aan verandering in verband met de vanaf april geldende RIVM-maatregelen.

Zie hieronder alle functies op alfabetische volgorde: 

Assistent vrijwilligerscoördinatie

16 april t/m 25 april in Den Haag

We zoeken een nieuwe assistent vrijwilligerscoördinatie. Iemand die de vrijwilligerscoördinator ondersteunt in de aanloop naar en tijdens het festival met verschillende werkzaamheden. Het inplannen van de vrijwilligers, helpen voorbereiden van de vrijwilligersbijeenkomst, werven van vrijwilligers, de balie bemannen op locatie en vrijwilligers begeleiden bij de opbouw en breek van het festival.

Werkzaamheden: tijdens het festival ben je op locatie aanwezig voor het ontvangen en aansturen van de vrijwilligers, en het koppelen van vrijwilligers aan de locatiemanagers. Wanneer vrijwilligers zich afmelden, zoek jij naar mogelijke vervanging. Je houdt het rooster up-to-date en vult gaten in waar nodig. Daarnaast ben je bereikbaar voor vragen van de vrijwilligers.

Competenties: je bent communicatief vaardig, gastvrij, een organisatorisch en logistiek talent, oplossingsgericht en je houdt van werken met veel leuke mensen!

Extra: houd er rekening mee dat je voor deze functie fulltime beschikbaar moet zijn tijdens het festival, en voor een aantal dagen in maart en april tijdens de voorbereidingen voor het festival. Ben je in deze functie geïnteresseerd? Stuur dan na het invullen van het aanmeldformulier je CV of een korte motivatie naar vrijwilligers@moviesthatmatter.nl

Bouwers & sjouwers / Art Department

13 t/m 16 en 26 april in Den Haag

We zoeken bouwers en sjouwers voor de op- en afbouw van het festival. Hou je van ‘sjeffen’? Dan is dit de juiste taak voor jou.

Werkzaamheden: je bouwt balies op, zet exposities in elkaar, hangt lampen op, richt ruimtes in. Je zorgt voor het aankleden van het festival.

Competenties: je bent creatief en houdt van aanpakken. Als je niet kunt sjouwen dan is dat geen probleem want er zijn genoeg andere dingen te doen!

Extra: houd er rekening mee dat deze functie voornamelijk van toepassing is voor en na het festival. Geef je dit op als voorkeursfunctie, dan hebben we je in ieder geval nodig van 13 t/m 16 april en op 26 april in Den Haag.

Car service

Onder voorbehoud

Werkzaamheden: je vervoert tijdens en na het festival onze gasten en medewerkers, je doet filmtransport en waar nodig klein transport.

Competenties: je hebt een rijbewijs met minimaal 3 jaar rijervaring. Je bent flexibel inzetbaar, representatief en servicegericht. Je bent een early bird en hebt geen moeite met vroeg opstaan en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een goede beheersing van de Engelse taal is een pre. Bij voorkeur ben je woonachtig in Den Haag en omstreken. Het bezit van een eigen auto is een pre maar niet noodzakelijk.

Extra: we weten in verband met het Coronavirus niet zeker of en hoeveel mensen we nodig hebben bij de car service. We hopen dan ook op jullie begrip wanneer blijkt dat we je toch niet in kunnen plannen.

Crew catering

16 april t/m 25 april in Den Haag

Je werkt een ochtend-, middag- of avonddienst in de medewerkersruimte.

Werkzaamheden: tijdens de ochtenddienst help je de cateraar met het klaarzetten en uitserveren van de lunch. In de middag zorg je voor koffie, thee en drankjes. Sta je tussen 17.00 – 21.00 ingedeeld? Dan help je de avond cateraar met het diner door de dinerlijst bij te houden, drankjes te verzorgen, of tussendoor waar nodig op te ruimen en schoon te maken. Verder houd je in de gaten of mensen rekening houden met de 1,5 meter afstand en het maximaal aantal toegestane mensen in de ruimte. Samen met de cateraar en andere vrijwilligers houd je de ruimte netjes tijdens jouw diensten.

Competenties: je bent communicatief vaardig, servicegericht, georganiseerd en gastvrij.

Festivalbalie

16 april t/m 25 april in Den Haag

Dit jaar richten we een balie in waar we de kaartverkoop, informatievoorziening, merchandise en de genodigdenbalie combineren. We zoeken voor deze balie flexibele medewerkers die handig zijn met computers en kaartverkoopsystemen, en die graag klantgericht werken.

Werkzaamheden: je beantwoordt mails met betrekking tot kaartverkoop, bemant de telefoon en verzorgt op locatie de kaartverkoop tijdens het festival. Je informeert bezoekers en gasten en beantwoord hun vragen, en je bemant de genodigdenbalie.

Competenties: in deze functie ben je het gezicht van het festival, je bent representatief, communicatief vaardig, servicegericht en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed. Je bent geïnteresseerd in de festivalgasten en bezoekers en je informeert je voorafgaand aan het festival over de films en het verdiepingsprogramma. Daarnaast zijn computer en database vaardigheden gewenst.

Extra: je krijgt op donderdag 15 april een kassatraining. Deze training vindt, afhankelijk van de op dat moment geldende RIVM-maatregelen, op locatie of online plaats.

Kantoorwerk

1 t/m 14 april in Amsterdam

Je helpt bij de voorbereidingen in Amsterdam op het Movies that Matter kantoor.

Werkzaamheden: je maakt festivalpassen, koopt cadeaus voor gasten en pakt ze in, en je helpt bij het versturen van de festivalkranten. Ook kun je worden ingezet op de programma afdeling of gastenservice.

Competenties: je houdt van kantoorwerk, bent servicegericht en proactief.

Extra: houd er rekening mee dat deze functie van toepassing is voorafgaand aan het festival. Geef je dit op als voorkeursfunctie, dan hebben we je nodig in periode van 1 t/m 14 april in Amsterdam.

Online kaartverkoop

1 t/m 15 april

De online kaartverkoop van het festival start op donderdag 1 april. Je staat via e-mail (en online chat) onze bezoekers te woord en helpt hen met hun vragen met betrekking tot het aanschaffen van tickets.

Werkzaamheden: je bent van 1 – 15 april beschikbaar om dagelijks de mail te controleren in de ochtend en in de namiddag. Je reageert op vragen van gasten die festivaltickets willen kopen of stuurt deze vragen door aan de coördinator kaartverkoop wanneer je ze niet kunt beantwoorden.

Competenties: je bent klantgericht, beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en je houdt van mensen helpen. Ervaring met kaartverkoop op andere festivals is een pre.

Extra: deze vrijwilligersfunctie kan vanuit huis worden uitgevoerd. Je krijgt op woensdag 31 maart een kaartverkooptraining door onze coördinator kaartverkoop Brigitte.

Servicedesk online vertoningen

16 april t/m 25 april

We vertonen dit jaar voor het eerst online een uitgebreid programma met film en debat.

Werkzaamheden: je staat bezoekers via de online chat te woord en beantwoordt hun technische vragen over het online-programma en het streamen van films.

Competenties: je vindt het leuk om (technische/computer) problemen op te lossen, technische kennis is een must!

Extra: deze functie moet nog verder worden uitgewerkt. Ben je wel al in deze functie geïnteresseerd? Neem dan na het invullen van het aanmeldformulier contact op met vrijwilligers@moviesthatmatter.nl

Technische ondersteuning

13 t/m 25 april in Den Haag

Voor de voorbereidingen en tijdens het festival zoeken we mensen die stand-by aanwezig zijn voor technische ondersteuning.

Werkzaamheden: je helpt met het opzetten van een VR cinema, het ombouwen van bioscoopzalen of opnamestudio’s tussen programma’s door en met andere technische zaken.

Competenties: je houdt van aanpakken, bent in goede lichamelijke conditie en hebt technische kennis.

Extra: bij de op- en afbouw zijn ook professionele technici aanwezig om je te begeleiden. Ben je in deze functie geïnteresseerd? Stuur dan na het invullen van het aanmeldformulier je CV of een korte motivatie naar vrijwilligers@moviesthatmatter.nl

Vliegende keep

16 t/m 25 april in Den Haag

De vliegende keep is op gezette tijden aanwezig om ingezet te worden voor wat nodig is.

Werkzaamheden: bijvoorbeeld het halen van de lunch en het helpen bijhouden van de medewerkersruimte. Je wordt mogelijk ook ingezet voor het halen van bloemen, het uitdelen van festivalkranten, kleine op- en afbouw momenten, en andere taken die op dat moment nodig zijn.

Competenties: je bent flexibel, geduldig en je bent servicegericht. Een goede conditie is handig gezien de verschillende werkzaamheden de op je pad kunnen komen.

Extra: houd er rekening mee dat de drukte zeer wisselend is. Zie het als een goed teken wanneer je niets te doen hebt, alles verloopt dan volgens plan. Wees wel op rustige momenten voorbereid en neem een boekje mee.

VR Cinema

16 t/m 25 april in Den Haag

Werkzaamheden: je beheert de intekenlijsten van de VR Cinema en de VR brillen. Je legt het gebruik van de VR brillen uit aan bezoekers en bent verantwoordelijk voor het schoonmaken van de brillen na/voor elk gebruik.

Competenties: je bent het gezicht van het festival, je bent representatief, communicatief vaardig, servicegericht en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed. Enige technische kennis is een pre.

Zaalwacht

16 t/m 25 april in Den Haag

Als zaalwacht ben je verantwoordelijk voor de kaartcontrole en publieksstroom.

Werkzaamheden: het scannen van de toegangskaarten middels de scan app, mensen naar hun plaats begeleiden, het klaarzetten van benodigdheden voor de nagesprekken die plaatsvinden in de zaal en na afloop de zaal opruimen. Op sommige momenten help je bij workshops en andere evenementen van het festival.

Competenties: je bent representatief en communicatief, houdt van snel handelen en kan goed overzicht houden. Je kunt streng zijn als dat nodig is en beheerst de Engelse taal goed.

Extra: je krijgt voorafgaand aan je eerste dienst een uitgebreide uitleg en scantraining door de locatiemanager.

Meld je nu aanMeer informatie over vrijwilligen