Meer dan een festival

Movies that Matter is veel meer dan een filmfestival. Door een filmkaartje te kopen maak je het mogelijk dat mensen het gesprek aangaan over mensenrechten, in Nederland en daarbuiten.

Movies that Matter is een not-for-profit stichting. Met film willen we het bewustzijn en de discussie over mensenrechten, duurzaamheid en een rechtvaardige samenleving bevorderen. Met al onze programma’s proberen we een verschil te maken, in Nederland en wereldwijd juist ook op plaatsen waar kennis en gesprekken over mensenrechten niet vanzelfsprekend zijn.

 

Educatie

Movies that Matter brengt mensenrechten onder de aandacht van scholieren en studenten met filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival. We stimuleren docenten – met name in het (v)mbo en het praktijkonderwijs – om hun lessen te versterken met mensenrechtenfilms en bijbehorend lesmateriaal. Jaarlijks zien 175.000 leerlingen een Movies that Matter film.

Events

Met evenementen en het On Tour-programma vertonen en promoten we movies that matter in het hele land, het hele jaar door. Wij zijn On Tour in 17 steden in Nederland en bereiken zo’n 1 miljoen kijkers op TV & Online. In samenwerking met filmtheaters, maatschappelijke en culturele organisaties, filmdistributeurs, online- en televisiekanalen bieden we unieke films een breed platform.

Internationaal

Movies that Matter ondersteunt filmvertoningen in ontwikkelingslanden en landen waar persvrijheid in het geding is. Naast training en advies over de organisatie en programmering, bieden we financiële ondersteuning aan filmvertoningen in het buitenland, waaronder mobiele-cinemaprojecten en filmfestivals. Wereldwijd bereiken wij jaarlijks 110.000 bezoekers en organiseren wij vertoningen op ambassades in 50+ steden.

­­­­­

 

Door het kopen van een filmkaartje steun je ons werk. Een extra eenmalige of periodieke donatie is natuurlijk ook van harte welkom.

We danken je hartelijk voor jouw bijdrage!