Meer dan een festival

Movies that Matter gebruikt de kracht van films om het gesprek aan te gaan over mensenrechten en is daarmee veel meer dan een filmfestival. Wij doen dit het hele jaar door, ook buiten het festival in Den Haag, in Nederland en daarbuiten, dankzij de geweldige steun van fondsen en donateurs.

Educatie

Met je leerlingen een film zien die écht iets betekent? In de klas of bioscoop?

Voor het voortgezet onderwijs (met name in het vmbo en praktijkonderwijs) en mbo biedt Movies that Matter (gratis) toegankelijke films over maatschappelijke thema’s. Bijvoorbeeld over mensenrechten, discriminatie en duurzaamheid. Inclusief lesmateriaal. Met dit programma bereiken we jaarlijks 175.000 leerlingen.

Meer weten? Bekijk ons educatieprogramma.

On Tour

Wist je dat je Movies that Matter ook in jouw woonplaats kunt bezoeken? Met onze films reizen we af naar 17 steden door heel Nederland. Na afloop is er ruimte voor verdieping en kun je onder leiding van een moderator in gesprek over de film.

Ga naar de agenda voor de eerstvolgende film bij jou in de buurt.

Internationaal

Ben je werkzaam in een ontwikkelingsland of een land waar persvrijheid in het geding is? Kijk dan eens naar ons internationale programma. Naast training en advies biedt Movies that Matter financiële ondersteuning aan filmvertoningen in het buitenland, waaronder mobiele-cinemaprojecten, filmfestivals en bij ambassades.

Maak kennis met ons internationale werk.

­­­­­Voor organisaties

Binnen jouw organisatie een bepaald thema bespreekbaar maken? Doe het met film! Movies that Matter verzorgt filmvertoningen bij allerlei instellingen, zoals de politie en de FNV. Liever op locatie? Of iets bijzonders aanbieden aan je relaties? Wordt dan programmapartner op het festival en ontvang vrijkaarten voor de film van jouw keuze.

Ontdek hoe je met ons kunt samenwerken.

Steun ons

Wil je bijdragen aan ons werk? Geweldig. Als stichting zijn we grotendeels afhankelijk van subsidies en donaties. Elke gift is dus van harte welkom!

Doe direct een eenmalige donatie via de onderstaande knop.

Doneer nu

Wil je meer doen?

  • Word vaste donateur
  • Schenk met belastingvoordeel
  • Steun als fonds