Veelgestelde vragen: Algemeen

Heb je een vraag met betrekking tot het festival? We hopen hem alvast voor je te kunnen beantwoorden. Neem een kijkje in deze lijst van veelgestelde vragen.

Is jouw vraag niet beantwoord na het lezen van deze veelgestelde vragen? Staat je vraag er niet tussen, dan kun je ons ook vragen stellen via de chat (linksonder in je browservenster) of een e-mail sturen naar tickets@moviesthatmatter.nl. Of bekijk onze overige veelgestelde vragen:

Tickets FAQsOnline kijken FAQs

Wil je je thuisbioscoop goed opzetten of ondervind je technische problemen? Raadpleeg onze technische checklist.

Movies that Matter Festival 2022

 • Wanneer vindt het festival plaats?

  Het festival vindt plaats van vrijdag 8 april tot en met zaterdag 16 april 2022.

 • Waar vindt het festival plaats?

  Den Haag
  Het festival vindt plaats in Den Haag bij:
  Pathé Buitenhof – Buitenhof 20
  Filmhuis Den Haag – Spui 191
  Concordia Theater – Hoge Zand 42

  Satellietlocaties
  Daarnaast is een selectie van festivalfilms te zien op de volgende satellietlocaties: Alkmaar (Filmhuis Alkmaar), Amersfoort (De Lieve Vrouw), Breda (Chassé Theater), Leeuwarden (Pathé) en Utrecht (Louis Hartlooper Complex).

  Online
  Een selectie van festivalfilms is gedurende de gehele festivalperiode ook online on demand te bekijken via moviesthatmatter.nl. Bekijk de selectie via het programma-overzicht onder het tab ‘On Demand’.

 • Wanneer start de kaartverkoop?

  De online kaartverkoop start op donderdag 24 maart en vanaf 8 april aan de festivalkassa in Pathé en Filmhuis Den Haag. Lees onze veelgestelde vragen over tickets.

 • Hoe kom ik naar het Movies that Matter Festival?

  Het festival vindt plaats in Den Haag bij:
  Pathé Buitenhof – Buitenhof 20
  Filmhuis Den Haag – Spui 191
  Concordia Theater – Hoge Zand 42

  Alle Haagse festivallocaties zijn makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Bekijk hier de festivalplattegrond.

  Met OV
  Het Filmhuis Den Haag ligt op loopafstand van de treinstations Den Haag Centraal (ca. 5 minuten) en Den Haag Holland Spoor (ca. 10 minuten).

  Filmhuis Den Haag is daarnaast bereikbaar met o.a.:
  Bus 22, 24, 28 (Halte Centrum)
  Tram 2, 3, 4 en 6 (Halte Spuimarkt)
  Tram 1, 9 en 16 (Halte Bierkade)

  Pathé Buitenhof ligt op ca. 15 minuten loopafstand van het treinstation Den Haag Centraal en op ca. 20 minuten loopafstand van het treinstation Den Haag Holland Spoor.

  Pathé Buitenhof is bereikbaar met o.a.:
  Bus 22, 24, 28 (Halte Centrum of Kneuterdijk)
  Tram 1, 15 (Halte Centrum)
  Tram 2, 3, 4 en 6 (Halte Spuimarkt of Grote Markt)
  Tram 16 (Halte Gravenstraat)

  Het Concordia Theater ligt op ca. 20 minuten loopafstand van de treinstations Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor.

  Het Concordia Theater is bereikbaar met o.a.:
  Tram 2, 3, 4 en 6 (Halte Brouwersgracht of Grote Markt)
  Bus 25 (Halte Grote Markt)

  Met de auto
  Bij de Q-Park parkeergarages kun je eenvoudig parkeren in het centrum van Den Haag. Bekijk hier de locaties in het centrum.

  Bezoekers van Filmhuis Den Haag kunnen via deze link voorafgaand aan hun bezoek hun parkeerplaats bij Q-Park Centrum met korting reserveren.

  Bezoekers van Pathé Buitenhof kunnen via deze link voorafgaand aan hun bezoek hun parkeerplaats bij Q-Park Centrum of Q-Park Grote Markt met korting reserveren.

  Satellietlocaties
  Het Movies that Matter Festival 2022 vindt ook plaats op satellietlocaties door heel Nederland. Kijk voor de bereikbaarheid van de satellietlocaties op de website van desbetreffend theater:

  Alkmaar – Filmhuis Alkmaar
  Amersfoort – De Lieve Vrouw
  Breda – Chassé Theater
  Leeuwarden – Pathé
  Utrecht – Louis Hartloper Complex

  Online
  Kun je niet naar één van onze festivallocaties komen? Je kunt ons online programma vanuit huis bekijken met een Nederlandse IP adres.

 • Waar vind ik informatie over de ticketverkoop en ticketprijzen?

  Bekijk hier alle prijzen en kortingen, of lees onze veelgestelde vragen over tickets.

 • Wanneer is het volledige programma bekend?

  Het volledige filmprogramma wordt bekendgemaakt voor de start van de ticketverkoop op donderdag 24 maart. Het verdiepingsprogramma wordt in de week hierna eventueel nog aangevuld.

 • Wanneer komt de festivalkrant uit?

  De festivalkrant verschijnt op 24 maart als bijlage van de Trouw. Nieuwsbrieflezers die zich hebben ingeschreven om de festivalkrant thuis te ontvangen, krijgen deze kort na 24 maart binnen.

 • Kan ik het online festivalprogramma ook buiten Nederland bekijken?
  In verband met de internationale rechten van de films zijn de online filmvertoningen van Movies that Matter alleen vanaf een Nederlands IP-adres te bekijken. Programma’s zonder films (zoals masterclasses en het Industry programma) zijn wel wereldwijd te bekijken.
 • Zijn de filmtheaters toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

  De hoofdlocaties van het Movies that Matter Festival zijn Pathé Buitenhof en Filmhuis Den Haag in Den Haag.

  Pathé Buitenhof
  Iedere zaal bij Pathé Buitenhof is rolstoeltoegankelijk, ook is er een mindervalide toilet aanwezig.

  Dit is het overzicht per zaal: Zaal 1 – 4 rolstoelplaatsen / Zaal 2 – 2 rolstoelplaatsen / Zaal 3 – 4 rolstoelplaatsen / Zaal 4 – 1 rolstoelplaats / Zaal 5 – 1 rolstoelplaats / Zaal 6 – 1 rolstoelplaats.

  Alle rolstoelplaatsen in Pathé Buitenhof bevinden zich op de onderste rij van de betreffende zaal.

  Filmhuis Den Haag
  In Filmhuis Den Haag zijn het café en filmzaal 1, 2, 5 en 6 toegankelijk voor mindervaliden en er is een mindervaliden toilet aanwezig. Meld je bij aankomst bij de kassa zodat de medewerkers je een rolstoelplek kunnen aanwijzen.

  Overige Haagse locaties
  Ook het Concordia Theater en The Grey Space in The Middle zijn rolstoeltoegankelijk. Kijk voor meer infomatie hierover op de websites van deze twee locaties.

  Satellietlocaties
  Het Movies that Matter Festival 2022 vindt ook plaats op satellietlocaties door heel Nederland. Kijk voor de toegankelijkheid van de satellietlocaties op de website van desbetreffend theater:

  Alkmaar – Filmhuis Alkmaar
  Amersfoort – De Lieve Vrouw
  Breda – Chassé Theater
  Leeuwarden – Pathé
  Utrecht – Louis Hartloper Complex

 • Is er ondertiteling beschikbaar bij alle films?
  Bijna alle Movies that Matter films zijn ondertiteld. De taal van de ondertiteling verschilt per film. Op de individuele filmpagina’s staat vermeld of welke talen er worden gesproken in de film en of/welke ondertiteling beschikbaar is. De beschikbare ondertitels worden ook aangegeven in ons programma-overzicht en u kunt hierop filteren.
 • Kan ik mij ook dit jaar aanmelden als vrijwilliger?

  Je kunt je op dit moment niet meer aanmelden als vrijwilliger.

  Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

 • Ik ben een filmmaker. Hoe stuur ik mijn film in?

  Tot 21 november kon je je film insturen voor het Movies that Matter Festival 2022. Vanaf 1 juni 2022 openen de inzendingen voor het Movies that Matter Festival 2023.

  Volg onze Movies that Matter Industry pagina op Facebook en schrijf je in voor onze Industry nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deadlines en festivalnieuws.

 • Kunnen pers en professionals zich accrediteren voor het festival?

  Het Movies that Matter Festival verwelkomt pers en professionals uit de film- en mensenrechtensector over de hele wereld om het festival zowel ter plaatse als online bij te wonen. We bieden drie soorten accreditatie aan: een Festivalpas, een Industry-pas en een Perspas. Je kunt een accreditatie aanvragen tot en met maandag 4 april 23:59 CET. Een aanvraag garandeert geen accreditatie.

 • Mijn vraag is niet beantwoord, hoe kan ik jullie bereiken?
  Voor al je vragen kun je ook terecht bij onze online helpdesk, klik hiervoor op het chatvenster linksonder in je scherm. Onze vrijwilligers staan vanaf 7 april tot en met het einde van het festival voor je klaar. Wil je meer weten over de kaartverkoop, dan kun je de veelgestelde vragen over tickets raadplegen, je vraag stellen in de chat of mailen naar tickets@moviesthatmatter.nl.