Global Justice Cinema Seminar

Documentaire is een zeer krachtig medium om internationale rechtvaardigheid te bevorderen. Het kan schendingen van mensenrechten documenteren, oorlogsmisdaden aantonen voor de rechtbank of een sterke oproep tot solidariteit en actie communiceren. Maar documentairefilms zijn nooit alleen maar een 'neutrale' registratie van de werkelijkheid.

In twee sessies nodigen Professor Wouter Werner en Dr. Sofia Stolk (VU Amsterdam) je uit om de connectie tussen rechtvaardigheid, documentaire, waarheid en bewijs te verkennen met een focus op de films in de Camera Justitia competitie. Het seminar leert je om kritisch te kijken, te beoordelen wat deze films willen communiceren en en te discussiëren over hoe dit wordt bereikt.

Wouter Werner en Sofia Stolk werken bij de afdeling transnational legal studies aan de VU Amsterdam waar ze onder andere onderzoek doen naar en lesgeven over film in de context van internationaal recht, mensenrechten en wereldpolitiek.

Het Global Justice Cinema Seminar is onderdeel van de Camera Justitia dag, te bezoeken met een Camera Justitia combi-ticket dat toegang geeft tot het Seminar, de Masterclass en de Camera Justitia Night. Het seminar is los alleen te bezoeken met accreditatie.

Het Seminar bestaat uit twee delen. De lunch tussen de twee delen is inbegrepen in het combi-ticket.